Cheeky Malin

2011-12-31
11:10:05

Hur slutar ditt år?
2012!!!

Det är nu bara timmar kvar av året och hur slutar ditt år? Jag har åtminstone två vänner som får avsluta ett skitår på topp. Den ena är nykär och den andra har redan planerat in tredje dejten på måndag. Är kärleken så viktig i våra liv att det kan få vardagen inramad i guldkant? Hoppas i så fall ni bär med er den kanten genom hela 2012. Jag hoppas alla mina andra nära och kära har sin guldkant putsad inför det nya året.

Tyvärr har jag även vänner som avslutar året när det känns som jobbigast. För er hoppas jag att det nya året blir mycket bättre. Att ni åter finner er guldkant i vardagen, vad det än må vara. Nytt jobb, ny kärlek, nytt hopp.

Till oss andra som varken deppar eller firar önskar jag också ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2012!!!

2011-12-31
01:35:49

Redan en andra dejt
Min dejtande väninna ligger på plus. Hon är redan på väg till en andra dejt med killen från i går. Det bådar gott tycker jag. Hoppas bara att han inte är ett "tomtebloss". Ni vet en sån där kille som intensivt sprakar och ser otroligt häftig ut tills lågan dör ut och han snabbt som ögat har förvandlats till en torr kvist utan liv.

Hoppas han är en stjärna. Precis som hon är.

2011-12-30
19:21:06

Knubbig favorit


Har hyrt och ska se filmen Bridesmaids om en stund. Här får ni en smakbit från en av de roligaste bruttorna i filmen (från ett besök hos Ellen DeGeneres).

2011-12-30
16:40:53

Dejten var...
Jag frågade och hon svarade:

- Är han en do eller en don't.

- A definate DO!

2011-12-30
16:22:00

Dejten verkar lyckad
Jag har inte hört av min väninna i Sydney så jag antar att dejten gick lika bra som hon hoppades att den skulle. Eller så var den katastrof och hon sitter och hetsäter glass framför teven. Fan, så nyfiken jag är!

Var är det som avgör om en första dejt är lyckad förresten? Är det att jag känner att jag vill träffa den här killen igen - eller är det att jag känner att han vill träffa mig igen? Vilket är det man går efter? Vill man först och främst åtrå - eller bli åtrådd?

Det är rätt länge sedan jag dejtade på det sättet. Ni vet, en första dejt innan man har lärt känna varandra. När man i stort sett bara vet om varandras namn. Jag hade i och för sig en sådan dejt förra sensommaren. Den killen påpekade att det kändes som att jag ville vara någon annanstans. Det ville jag. Jag hade redan fattat tycke för någon annan. Fast det tror jag min dejt egentligen sket i för han malde bara på om sitt i alla fall. Ett riktigt ego. Trevlig, men ändå ett stort jä-la ego. Jag minns hur jag satt och skruvade på mig under middagen och längtade bort. Vi dejtade ändå några gånger till men det hann aldrig uppstå någon åtrå mellan oss. Inte från mig och säkert inte speciellt stark från hans sida heller. Han åtrådde nog mest sig själv.

Nu vill jag höra domen om min väninnas dejt. Är han en do eller don't?

2011-12-30
06:37:31

Att dejta på nätet - inte min grej
Just nu befinner sig min heta väninna, som för övrigt bor i Sydney, på en "first date" med en het kille hon träffat på nätet. Hon har börjat upptäcka fördelar med nätdejting i en storstad som Sydney och redan varit på flera dejter. Jag har precis som henne varit emot den här typen av "raggning" men den har växt sig stark och mäktig. Nu är det inte längre ensamma nördar som längtar till skogspromenader och någon att resa med, utan nu är det den största marknaden med sällskapssökande män och kvnnor. Verkar det som i alla fall. Men "vetefan" om det är min grej. Jag kan köpa att man vinner på det i en megastor stad som Sydney men i lilla örebro där jag befiinner mig för tillfället? Näee... Jag har inte kommit dit ÄN. Men var i så fall riggar man en profil? Hur sållar man bort alla äckel? Nej nej nej nej.... INTE MIN GREJ. Jag lovar att meddela den dagen jag ändrar min åsikt.

För övrigt, håller tummarna för min polare som är på dejt! Han verkade faktiskt lovande!

2011-12-29
23:56:01

Segt..
Efter några dagars ledighet så har jag vant mig med att få sova till klockan halv tio om dagarna. Jag somnar visserligen sent så jag får väl kanske 3-4 timmars sömn - om jag har tur. Men i morgon ska jag jobba och klockan ringer kvart i sex. Då masar jag mig från soffan eller sängen ut till kaffebryggaren i köket, trycker i två bröd i brödrosten och hasar därefter tillbaks till soffan. Sitter som i koma och slurpar kaffe ur en halvliters mugg tills det går att sätta lite mascara på mina ihopskrynklade ögon. Sedan är det raka spåret över gatan till jobbet. Det tar mig fem minuter. Ja, promenaden dit alltså. Det tar en timme att softa igenom morgonkoppen. 

Kommer vara segt...

  

2011-12-29
19:37:17

En grötgourmand
Gröten kokar...

2011-12-29
18:34:47

Jag delar inte mina fries
Precis som Joey Tribbiani i Friends så ogillar jag när andra äter av mina fries. Köp egna! Detta lilla beteende påpekades av min vän Voula under åren i Grekland. Hon är en "delare". Jävlar vad det ska delas av ALLT och ALLA. Det ska smakas på allt av alla tallrikar. Jag kan väl acceptera att man smakar på varandras varmrätter om man är två stycken men om man är fem? Hur mycket finns kvar av det jag beställde om fyra till ska "nibbla" av det som ligger på tallriken? 
Den grekiska kulturen plus det faktum att Voula inte har växt upp med två bröder, som det alltid skulle delas lika med, gör att hon ser på saken ur ett annat perspektiv. Hon har minsann aldrig på blodigt allvar mätt upp glasspaket med linjal med två bröder och sedan slagits om att INTE få mittenbiten.

Så när hon alltid hoppade över att beställa french fries med orden:
- Jag vill inte ha en hel portion i alla fall...bara några få stycken.

Så fick jag aggressivt påpeka:
- Men det vill JAG. Jag ha en hel portion!

Sedan, lika ofta som Voula avstod från att beställa en egen portion, så orkade inte jag mina. Det var då min "generösa" sida kom fram och jag bjöd frikostigt av mina hängiga och ledsna fries.

Bara så ni vet. Jag delar inte mina fries.

2011-12-29
10:39:29

Nyårsfirande
Jag tror att jag måste ge mig ut i stormen och skitvädret för att trängas med alla nyårsfirare på Systembolaget. Annars måste jag göra det i morgon (fredag) efter jobbet och det känns som en ännu värre idé. Jag vet inte vad jag ska göra på nyår än. Planeringen liksom avtog efter "the big dump" och jag struntar egentligen i nyårsfirandet. Annat var det förr då den skulle firas med pompa och ståt. Det var många år sedan jag gjorde det. Det blir antagligen en lugn kväll hemma i år eller på sin höjd hemma hos en god vän. 

En nyårsafton som Cheeky Torstenssons aldrig glömmer är den brorsan hade med ett fåtal vänner hemma i föräldrarnas villa årsskiftet 1991/92. Jag och min kompis Sussie (who else) fick på nåder vara med. Vi åt och drack för glatta livet och våra snälla föräldrar höll sig helt och hållet undan nere i källarvåningen. Ja, det såg inte ut som en bunker därnere så det gick ingen nöd på dem. 

Vi andra som var typ 21-23 år gamla blev naturligtvis dragna. Big time. En av brorsans polare "jagade" mig naken iförd min andra brors lakan och framför alla inklusive mina föräldrar, en annan kompis till brorsan klädde i mörkret av sig till fillingar i rummet där Sussie låg på en madrass och försökte sova. Han upptäcktes då brorsan kom och tände lampan. Både brorsan och Sussie fick en chock av att se killen stå mitt på golvet i endast sina fillingar. Brorsan var svinirriterad: Ska man inte kunna ta med polare hem till syrran och hennes kompis?

Cheeky Torstenssons såg inte röken av de här två killarna på nästan 20 år och minnet har gett oss en hel del skratt. Så dök en av dem upp på brorsans 40-årsfest. Mot vår förvåning visade han samma beteende (nästan) fast riktade denna gång in sig helt på min andre brors snygga sambo. Fräscht. Och myten lever vidare...

 

2011-12-28
19:33:56

Thomas gapar upp sig
I dag har jag fått höra att jag isolerat mig i 2,5 månader och att jag inte kan sitta och glo på min dataskärm i soffan iförd pyjamasbyxor längre. Va fan! Det var Thomas som gapade upp sig i telefonen efter att jag hade bangat hans idé till socialt umgänge i kväll. "Jag orkar inte" dög inte som svar tydligen.

Har jag blivit en jävla eremit på riktigt eller? Jag har väl suttit en hel del i min trista soffa men gör inte alla andra samma sak under den mörka vintertiden? "Har du umgåtts med någon annan än din familj?" undrade Thomas. "Ja, va fan det har jag väl?" Fast vid närmare eftertanke så har han ju inte direkt tokfel. Jag har träffat Sussie och Anette och några kollegor privat. Annars är det ju bara familjen. Jag har har till och med missat att Anette fyller år i dag och upptäckte det genom Facebook. Snacka om att ha varit egocentrisk under nästan tre månader. Hur har jag missat att hon fyller i dag? För att sedan upptäcka det via dataskärmen? Jo, för det är tydligen mitt enda socialliv just nu, enligt Thomas.

Ja, Thomas kanske gapade upp sig men jag inser att han har ganska rätt i det han säger. Jag ska rycka upp mig efter helgen. Den mest brutala eremitperioden är då snart ett minne blott.

2011-12-28
11:34:30

Camera Lover app
Sliten efter sömnlös nattsliten och rufsig

Testar appen Camera Lover igen. Modellen har ni sett förut: Cheeky Vrak.

2011-12-28
11:02:13

För er som också diggade Indochine


Tydligen så här de ser ut numera. Inte alls söta som "då". Låten känner ni igen.

2011-12-28
10:41:03

Tonårsminne av en fylla
I går kunde inte jag sova och började därför rota runt efter gamla dagböcker att läsa. Inte nya från 2000-talet utan jag menar från 80-talet. Rotade och bökade så pass att jag tror min nya granne under mig återigen fick chansen att irritera sig. Det var långt över midnatt när jag satte igång.

Jag har ibland tänkt: Va fan ska jag göra av mina dagböcker? Ska jag bränna dom ute hos morsan och farsan? Eller spara? Till VEM?

Men i går var jag glad över att ha dem kvar för gud så mycket man glömmer. Jag slet bara fram ett par från när jag var superliten och insåg att jag inte orkar läsa min egen naiva barnhandstil mer än två sidor i taget. Sedan åkte en från mina yngre tonår fram. Tydligen har jag varit och sett en Indochine-konsert under tiden de var som mest polulära. Det har jag inget minne av. Jag var besatt av denna franska popgrupp under ett knappt år och de föll sedan i total glömska. Konsert? I dagboken längtar jag till konserten under flera dagar och det var därför jag läste vidare - jag ville se varför jag aldrig kom iväg dit. Jag fattar inte hur saker kan falla i total glömska? Kanske har det med mopedolyckan jag hade som 21-åring att göra men det berättar jag om en annan gång.

Det roliga med att läsa om detta tillfälle är minnet av mina vänner som var med plus mina ordval som ung när jag beskriver allt som har hänt. Hysteriskt kul. I korta drag så är detta vad som hände under vår konsertupplevelse: 

Det var Sussie och två andra kompisar som alla tre drack och rökte, men jag avstod som alltid i den åldern. Plötsligt blev de andra fyllesjuka både i väntan på bussen och under konserten, blev utslängda och en av dem spydde ner en parkbänk och slaggande i en port tills vi alla samlades efter konserten och tog taxi hem (kostade tydligen 40 kr) till ena kompisens villa där Sussie började koka spagetti.

Vad gör era ungdomar därute om detta var 80-talet?

2011-12-27
19:02:14

Några shoppingfynd

201112271875_3 (MMS)

Orkade inte trängas bland svettansiktena. Kanske drar upp tidigt i morgon och köper Jimmy Choo. Den är nog inte på rea - men vill ha den.

2011-12-27
17:40:40

"Inte riktigt min grej"..

img_3592 (MMS)

Kom ett mms från Marlene idag med texten: "Inte riktigt min grej"..ha ha. Love it! Ingen risk att hon söker till Bonde söker fru då? Trots heta bönder som den badande Roger?

2011-12-27
15:45:42

Hur gick mammografin?
Yes!!

Jag skojar till det men det är för att ni ska läsa igenom råden. Min kollega upptäckte sin cancer på egen hand  - så känn igenom era bröst!

Läs inlägget från undersökningen: http://cheekymalin.blogg.se/2011/december/mammografi-inte-sa-illa.html

2011-12-27
14:33:12

Nästan som M&M

201112271873 (MMS)

Fast typ 30 kr billigare. Den är gick på under tian men bara "nästan" lika goda som M&M.

2011-12-27
11:44:00

Blir en shoppingdag trots allt
Jag skyller på solen men jag vill upp på stan och slå ett öga i några butiker. Bara ett par, för fler än så har jag varken tid eller råd med. Dessutom måste jag in i en mataffär och storhandla på vägen hem - vill helst inte bära med mig andra påsar in dit som någon jäkla shoppingflykting.

Jag satsar på några inredningsbutiker, någon parfymavdelning och ett par skobutiker. Sedan räcker det.

2011-12-27
11:38:58

Tsunamin som ändrade världen

Jag har suttit och läst blogginlägg av en tjej som förlorade sin syster i tsunamin för sju år sedan. Har det redan gått sju år? För alla som förlorade sina nära och kära där måste detta vara en tung dag. Det är än i dag en helt ofattbar naturkatastrof och jag får ont magen av bara tanken på all panik som utspelade sig på dessa platser under flera dygn.

Kolla in bloggen och även hennes webbok som hon säljer. http://emelie.shootmagazine.se/

2011-12-26
23:10:20

Odd Torsten
Har riggat en ny blogg som fortfarande är under utveckling. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den än. Just nu är det bara kul att snickra ihop den så vi får se hur långlivad den blir. Den fick heta Odd Torsten. Det finns bara ett par testinlägg för tillfället men det kommer kanske fler snart...

http://oddtorsten.blogspot.com/ 

2011-12-26
17:32:22

Bullvalpar


Kan verkligen förstå varför George blev så bortskämd. Underbara bullvalpar. Fast bäst är ju bullmamman som STORMAR ut vid ett misstänkt ljud. Så "bulle" kan bara en bulldog vara...

2011-12-26
16:42:05

Hoppar över mellandagsrean - eller?
Det känns superlyxigt att vara ledig i några dagar. Jag ska verkligen njuta till fullo. Fast jag hoppar över mellandagsrean i dag. Orkar inte trängas bland barnvagnar och kärringar som nästan slåss om skiten som ställs fram på VARJE rea. Dessutom har jag inte råd att shoppa mycket och då blir det inte värt irritationen bland svettiga mellandagsshoppare. Nej, det är inte min grej.

Jag satt tidigare under förmiddagen och drog iväg månadens räkningar. Fan, att man ska få så lite kvar varenda månad. Har man som jag köpt en ny dator och inte kan hosta upp det cash så får det lov att svida några månader. Visst, jag kan dela upp det på mindre belopp men vill hellre bli av med det snabbt. Så därför hetsbetalar jag den. 

Fast i morgon kanske jag glider förbi några butiker bara för att jag är ledig och bara för att kolla. Det brukar vara vid sådana tillfällen som jag hittar hur mycket som helst. Men jag ska bara smyga in till Indiska och se vad de rear ut bland kuddar och överkast. Kanske kollar in ett par skobutiker. Hm.. och på tal om det så har jag INTE glömt bort Jimmy Choo-parfymen.

2011-12-26
11:16:19

Funderat färdigt
Nej, det blir ingen blogg med minnen från Grekland. Ni kommer få ta del av det på den här bloggen i stället - fast i mindre doser. Jag har faktiskt redan börjat rigga på en ny blogg men får se vad det blir. Kanske kommer jag bara ha den till att testa saker i eller kanske kommer jag lägga upp familje- och släktfoton och ha en lösenordsskyddad blogg. Ni ser ju vad som händer när jag sitter uppe en natt till klockan fem. Jag grejar. Därefter, morgonen efter, så börjar jag genast tänka: Näee.... va fan. Mina minnen är ovärdeliga och det som vore mest kul att skvallra, gapa och SKRYTA om - kan jag inte av olika skäl. Mest för att det är privat och jag vill ha minnena kvar som mina egna.

Så den idéen är skrotad. Slängd på högen med dåliga idéer. Har funderat färdigt. 

2011-12-26
03:21:28

Funderar på en blogg till

Är lite sugen på att rigga en ny blogg som bara kommer innehålla mina upplevelser och minnen från åren i Grekland. Jag har flera lådor med gamla dagböcker och det lär ju finnas en del man kan dela med sig. Jag får väl ändra några namn och cencurera ibland kanske. Jag är lite nyfiken på att jämföra hur jag skrev ner mina upplevelser som 19-åring med det jag skrev ner som 35-åring. Det väldigt privat och även om jag inte har några hemligheter - så funderar jag ett tag till.

2011-12-25
23:49:09

Jonas Gardell twittrar roligt

Jag har ett Twitterkonto som jag är inne och kollar ibland. Jag har bara sex "followers" men jag följer desto fler själv. Några av twitterinläggen är riktigt underhållande att läsa. Jonas Gardell är både intressant och rolig att följa. Senaste inlägget:

Såg Stjärnorna på slottet. Fattade INGENTING! Dom andra sjöng ju inte EN ENDA av Kim Anderzons låtar!


https://twitter.com/#!/Jonas_Gardell 

2011-12-25
22:33:59

Skype - en räddare i nöden
Jag är glad att jag inte ska ut och sprattla i stormen utanför på ett par höga klackar och för tunna kläder. Jag sitter just nu lotus i soffan med en kudde över knäna att ha min laptop på. Jag hade aldrig lyckats klara av att se snygg ut i håret i denna orkan ändå. Folk skulle undra: Vem fan är hon med Tjorvenansiktet och Ronjahåret?

I går skulle min storebror skypa med sin sambo som befann sig hos sin familj i Budapest. Mina föräldrar hade redan sett detta (i deras ögon) nya fenomen med att skypa kvällen innan så de var inte lika lyriska på julafton kanske. De informerade oss andra (i deras ögon) oinvigda i Skype-världen. Att jag hade skypat med mitt ex i Grekland under några år var tydligen bortglömt. Kanske för att de aldrig fick vara med när detta ägde rum?

Hur som helst, de som blev mest lyriska och uppspelta över skypesamtalet var just vi andra redan skypevana personer. Jag och Marlene stod tätt bakom Pär och ville vara med och vinka till Eszter och hennes familj i Budapest.  Hon vinklade sin dator så vi kunde se dem vinka till oss och Pär drog runt på sin laptop så mamma, pappa och Mats kunde vinkade tillbaka. Hysteriskt. Vad gjorde man innan Skype fanns?

Bäst var när Pär och Eszter visade varandra julgranarna. Priceless.

2011-12-25
17:03:00

Pärs julklapp

201112251869 (MMS)

Inte alls "platt" som jag trodde... Väldoftande krämer, tvålar och bodyscrub. Tack Pär!

2011-12-25
15:33:05

Mer glimtar
JulljusetChivaslaxkadaverSå min grej

2011-12-25
14:50:47

Glimtar från gårdagen
Jag julen 2011oj oj nu händer det grejerfina örhänget till juldukat till oss

2011-12-25
12:16:21

Blire nån andra vers eller
Juldagen började riktigt bra. Jag fick äntligen en ordentlig sovmorgon och gick upp efter klockan elva! Det inträffar inte ens en gång per år folks. Min skalle skrek efter kaffe men förutom det så mådde jag riktigt bra. Fast jag kanske ska tillägga att jag inte har fått åtta timmars sömn, men ändå. Jag är supernöjd. Behöver nämligen sova.

Nu ska jag kolla om kameran och mobilen innehåller några roliga eller fina bilder att spara och om några kan delas med på bloggen. Jag har lovat att inte hänga ut de andra utan att fråga först så är kraftigt begränsad. Det blir väl bilder på julkäk och cheeky moi.  

På bordet några meter ifrån mig ligger godispåsen från i fredags kvar. Borde väl ätas upp? Den tycks ligga där och gnälla åt mig: Men hallå? Blire nån andra vers eller? 

2011-12-24
20:15:30

Nej fy faaan

201112241862 (MMS)

Nej fy faaan

2011-12-24
12:49:42

Inget undantag bara för det är jul... Eller?

201112241839 (MMS)

Inget undantag bara för det är jul... Eller?

2011-12-24
10:40:46

Pär skippar regeln om inga julklappar
Var är julkänslan och var är all snö? Ska det inte långsamt dala ner fina puffiga snöflingor i dag? Var är julidyllen som alla vill ha? Det ser ju ut som april ute. Fan. Har tänt ljus och glor på Dickens saga om David Copperfield och inser att jag måste börja förbereda min makeover inför julfirandet. Ska fira den med min lilla cheekiga familj. Vi har skippat gran och klappar i år. Det säger vi varje år, men så blir det aldrig. I år tror jag att vi alla håller oss till regeln, men fick en känsla av att Pär skiter i det för han stod hos mig i går och slog in klappar med mitt sladdriga presentpapper. Jag hann inte se min julklapp för den hade han kvar i väskan. Såg.."platt" ut.

GOD JUL än en gång!  

2011-12-24
01:33:35

Julgran i Wadköping
Smö + gran

Wadköping förra vintern. Men var f-n är årets snö?

2011-12-23
21:24:55

Julskinkan satt fint

Har tryckt i mig julskinka och kall öl med my Cheeky Family. Nu hemma igen och har redan intagit soffpositionen. Ska jäsa en liten stund nu. Hoppas ni har haft en fin kväll så här kvällen före julafton. ;) KRAM!

2011-12-23
17:28:26

Pär

20111223_1 (MMS)

Pär har precis landat hemma hos mig.

2011-12-23
15:41:47

Julbesök
Jag dagen före julafton

Inväntar min storebror som kommer med tåget klockan fyra samt lillebrorsan med sambo. Ljusen riggade, disken diskad och myskläder på...och så har jag inget vin. Va fan!
Trodde inte att jag skulle bli sugen på vin så snart efter förra fredagen men där tog jag fel. Cheeky fyllo.

God Jul!!

2011-12-23
06:22:00

Fredagshumöret
Nja, inte riktigt än kanske. Jag sittr och köpslår tid med mig själv. Skulle vilja tvätta håret men hinner jag? ÄNTLIGEN fredag och slutar halv ett (förhoppningsvis). Fredagsshoppingen kan bli kul eller mardröm med tanke på att det är julafton i morgon. Hm..tror mer på kaos faktiskt. Då blir fredagshumöret av en annan variant.

2011-12-22
22:59:14

Clownen gråter
Clownen gråter

Clownen skrattar och clownen ler. Clownen gråter - när ingen ser.

(Bild tagen från: http://twof4cedjoka.deviantart.com/art/Crying-Clown-102601543 )

2011-12-22
20:33:03

Family Guy - död groda


Älskar när han släpar grodan långsamt upp mot fönstret... hysteriskt kul!

2011-12-22
20:26:23

Ge upp! Gå hem!
Gubbarna med husrenoveringen utanför mig måste ha fått order om att vara färdiga före jul. Det bankar och dånar fast klockan är halv nio på kvällen. Konstigt, för det är ju inte ens en privatägd villa. Ge upp! Gå hem!

2011-12-22
18:27:25

Vem ställer upp?
Ja, vem ställer upp och kommer hit och lagar en trerätters åt mig? Kom igen nu. Jag kommer inte klaga, håna eller ens flina - bara äta och njuta. Kommer vara så tacksam.

Kanske kan nöja mig utan förrätt förresten. Jag klarar mig bra på varmrätt och en smarrig efterätt. Gärna glass. Eller, vänta nu. Jag kan hoppa över efterrätt också. Jag vill inte hålla igen och lämna plats till efterrätt när jag slukar varmrätten så skippa efterrätt också. Det räcker med varmrätt. Kommer vara så tacksam.

Det behöver inte vara något avancerat. Bara det är varmt och gott. Kanske lite starkt också. Vad tänker du laga? Hur lång tid kommer det ta? Du vet, jag är redan hungrig och jag vill gärna veta vilken tid du kommer hit och när maten är färdig. Så jag vet. Kommer vara så tacksam.

Eller du, skit i det. Orka. Det går snabbare med lite flingor och mjölk. Tack ändå. För ingenting.

;)

2011-12-22
18:13:35

Ett litet julkort
Julkort 2011

God Jul på er!

Jag är lite tidig med julkortet men jag vet inte hur mycket jag kommer hinna blogga efter jobbet i morgon. Ska upp på stan och sprätta lite av den efterlängtade lönen och på eftermiddagen får jag finbesök från Tyskland via Stockholm. Fattar knappt att det är julafton i övermorgon. Jag önskar er alla en riktigt god jul!

Cheeky Hugs!!

2011-12-22
06:36:52

Dan före dan före dopparedan
Jag ser och hör mina vänner och bekanta kommentera samt även skriva inlägg på Facebook, i bloggar och på Twitter hur de slår in mängder av julklappar. Har de slutat slå in fina paket i affärerna? Sinkar det kösystemet som numera ska gå snabbt, snabbare och snabbast? Back in my days kunde man få jullovsjobb i affärerna för att slå in paket och tro det eller ej - ett ganska attraktivt jullovsjobb. Jag hade aldrig turen att få ett sådant jobb men åh så gärna jag ville ha det. Kanske mest för man fick lite uppmärksamhet där man slog in julklappar framför alla som väntade på sina paket. Vad vet jag? 

Dan före dan före dopparedan i dag. Är ni redo? Är det "klappat & klart"? 

2011-12-21
22:09:34

Shallow Hal

Bänkar mig framför Shallow Hal trots att jag har sett den förut och trots att den redan pågått en halvtimme. Jack Black är galet kul i den. 

Fast jag kan inte låta bli att grubbla lite trots filmens komiska tema. Visst är kärleken är blind? Blundar vi inte för fel och defekter när vi blir kära? Innan man blir kär ställer man skyhöga krav på den som ska "duga" och man kan ju fan rata någon för minsta nackdel. Har vi inte alla sagt eller hört polare säga ytliga saker som: 
- Shit vilka fula glasögon!
Eller:
- Usch jag gillade inte hans parfym!
Men sedan händer något. Plötsligt är killen sååå snygg i sina glasögon och plötsligt luktar han godare än någon annan. Plötsligt blir defekterna omtyckta.

I Shallow Hal börjar killen som är besatt av yta att bli kär i en kvinna med "bara" en vacker insida. I hans ögon blir hon modellsnygg. Är det inte det som händer oss alla när vi blir kära? (Jag hoppas det - för JAG är fan ingen modelltyp!)

OBS! Jag menar ingen speciell av mina vänner så sluta bjäbba och ta åt er. ;)

2011-12-21
20:41:57

Slukade alla...

Smakar skit

2011-12-21
19:51:52

Vad är min grej
I dag under lunchen satt jag och kollegorna och gapade upp oss som vanligt. Det är ett ordentligt kacklande när vi sätter i gång. En av oss gjorde misstaget att avslöja att hon har en OnePiece hemma och dessutom gjorde det ännu större misstaget att kalla den för OneSize. När en annan kollega retade henne så påpekade jag: 
 - OnePiece är inte min grej...
Varpå en annan kollega frågade mig:
- Vad är din grej Malin? 
Tydligen påpekar jag lite väl ofta att saker inte är min grej. Ibland är jag internationell och klämmer till med ett:
 - Not my cup of tea.

Va fan? VAD är min grej då? Jag håller med. Är det min grej att såga allt annat kanske? Är det min grej att gå mot strömmen? Är det min grej att dra dåliga repliker som "not my cup of tea"?

Tydligen.

By the way, tydligen ser de en likhet mellan mig och Lilla My från Mumintrollen. Mumintrollen alltså, inte min grej.

2011-12-21
06:25:12

Rusar iväg

Klockan är redan kvart över sex och jag måste kasta mig in i duschen för att vakna till lite mer. Tiden går alltid för snabbt på morgonen. Den rusar iväg. Står man och väntar på en buss eller t-bana så segar tiden fram - speciellt om det är skitkallt där man står eller om det regnar.

Men framförallt går tiden snabbt när man räknar i dagar, veckor, månader och år. Snart är 2011 över. Julen är tre dagar bort. Min minisemester under mellandagarna kommer blåsa bort som i ett andetag. Tiden rusar verkligen iväg och jag måste bokstavligen kasta mig in i duschen nu...

2011-12-20
22:15:32

Som en katt

som en katt

När jag och min kompis Sussie bodde på Poros i Grekland i början av 90-talet så brukade vi ibland hänga på en strand som heter Kanali beach. Det var innan vi visste bättre. Sussie började, efter första flytande kotten och rapporten om avloppsrör som mynnade ut i närheten, kalla stranden för "Anali beach" istället.  
Hur som helst, innan vi visste bättre så solade vi där och en dag skulle vi köpa något eller kanske hyra solsäng av en grekisk man som alltid hängde där på stranden. Brunbränd som en pepparkaka. Han fixerade sin blick på mig som i trans där jag stod och kisade mot solen. Han väste:

- Ohh...lika a CAT! You look like a CAT!

Det var den första, men inte den sista, gången jag fick höra den kommentaren nere i Grekland. Nu cirka hundra år senare ser jag själv hur STIRRIG jag ser ut på testbilden när jag fokuserar på nya appen! Har nästan fått in samma jaktblick som katter kan ha. Like a cat. Men var är råttan?

2011-12-20
20:29:04

Fröken Proppmätt

Min mage är sprängfull och jag är proppmätt. Jag råkade somna i soffan efter jobbet och vaknade runt halv åtta. Min första impuls var att skita i att laga mat som vanligt men jag är glad att jag ansträngde mig. Det smakade riktigt gott med hemlagat efter flera dagar av att olust och ork till att laga mat. Jag menar, måttet var rågat på lunchen tidigare i dag då jag stod och klämde ur en korv risgrynsgröt på en tallrik och slängde in i mikron. Fancy. I morgon blir det pannbiffar i lådan. Snäppet bättre.

Nu ska fröken Proppmätt se vem som vinner Top Model.

2011-12-20
20:13:54

Stinky & Smelly

201112201818_1 (MMS)

Stinky & Smelly

2011-12-20
06:37:09

Ett ynka pip
Sitter som ett roadkill och längtar tillbaka till sängen. Det var så skönt att sova precis innan klockan skulle pipa till. Ja, min klocka släpper bara iväg ett litet ynka "pip" så är jag vaken. Fast pigg är jag inte. Varför är det så segt att gå upp och masa sig iväg till jobbet vintertid? 

Gör en mental väckning också. Pip. Vakna!

2011-12-20
00:57:39

Stinkande dojor
På jobbet klampar jag runt i ett par svarta träskor. Jag köpte dem egentligen för att ha något att kunna slinka ner i när jag ska ut med soporna i hemma, eller en sko att kasta på sig när det är bråttom och oviktigt vad som sitter på foten. Som t ex ett besök i tvättstugan. Hur som helst, när jag började jobba på ortopeden så hade jag inga bra inneskor och tog därför med mina då ännu orörda träskor. Kanonbra att ha på jobbet - tills sommaren kom. Träskorna blev kloakskorna. Mina strumpor var alltid fuktiga som efter ett gympass efter en arbetsdag. Så numera när jag tar av mig dem i omklädningsrummet så kastar jag snabbt in dem i skåpet för att skona alla andra. Sedan letar en odör av okänd karaktär sig ut från skåpets lufthål. Man kan ana att det funderas:

- Vad har hon i skåpet? Är det en sunkig matlåda som ligger där?

Det är dags att byta ut mina stinkande dojor efter två somrar och lika många vintrar. De har liksom gjort sitt nu. Put them out of their misery. Please.

2011-12-19
21:22:45

Inga jeans till Mauro Scocco
Tänk att alla generationers småtjejer har sina idoler. En kollega har nyligen varit med sina döttrar för att se Eric Saade och det fick mig att minnas mina idoler som barn. Noice tror jag var de allra första STORA idolerna. Med låtar som "En kväll i tunnelbanan" och "Television" gjorde de entré i mitt liv och en stor lycka speds sig i min lilla tioåriga kropp när jag fick deras första LP-skiva. Hasse Carlsson var 14 år och såååå gudomlig! Jag älskade deras andra album med "Ett bedårande barn av sin tid" och tredje album med låtar som "Dolce vita" och "Vi rymmer bara du och jag". Därefter hoppade Hasse av och Noice blev aldrig detsamma. Jag började istället tråna efter G-filmens stjärna Niclas Wahlgren, som nästan såg ut som en ordentlig Hasse Carlsson. Han släppte några låtar, drog på turné och jag stod längst fram på Club 700 och tyckte att han sneglade åt mitt håll. Jodå, det trodde jag. Fast Niclas var bara en "fling".

Förutom Noice var mina stora killfavoriter som barn och ung tonåring Ratata med Mauro Scocco som frontman. Jag absolut dyrkade deras låtar och framförallt "Jackie". Ja, faktiskt precis allt de hostade fram i låtväg. Även under en Ratatakonsert på Club 700 stod jag längst fram. Jag tokglodde på Mauro Scocco och såg honom snegla ner på förstärkaren mellan låtarna. Jag sträckte fram handen och kände på förstärkaren. Där satt en plastficka och jag slet till och i min hand låg hans låtschema. Skamset snodde jag med den hem. Hoppas att han inte missade ordningen, tänkte min lilla fjortonåriga hjärna. Nu hade jag kanske för alltid sumpat chansen på honom.

Som 18-åring jobbade jag på Gul & Blå och plötsligt stod jag öga mot öga med Mauro Scocco som ville prova jeans. Jag hade precis samma dag köpt hans nya soloplatta med dragplåstret "Sarah" som största hit. Jag tappade all sans och bad honom signera plattan och han gick utan att prova jeansen. Nu hade jag absolut sumpat chansen till att sälja jeans i alla fall...

Så i dag när kollegan berättade om hennes döttrar och konserten med Eric Saade så mindes jag hur det känns att vara så där liten och gilla någon så där otroligt mycket. För övrigt tycker jag låtarna med Noice och Ratata är KULT och i många fall riktigt bra än i dag. Av Niclas Wahlgren minns jag inte en rad. Lika bra det.

2011-12-19
18:18:39

Som Michael Jackson
Det är halt ute. Snorhalt. Jag gick med försiktiga steg till jobbet i morse men den nyfallna snön var mest blöt på marken. Jag kunde knalla på utan ett enda glidsteg. Det var lite skillnad på markunderlaget när jag skulle upp på stan efter jobbet. Oh my god. Jag måste ha varit en syn för gudarna. Jag gled, kanade och sprattlade över gatorna. Vad har mina skor för jäkla sula egentligen?

Det måste ha sett hysteriskt ut där jag kom framsprattlande med hala fötter och med en RÅSTIFF överkropp för att balansera mig från att ramla omkull. Snacka om att riverdansa över stan. Varje gång jag fick till ett steg som gled ut i någon typ av spagat så fick jag lust att tjoa till som Michael Jackson. Ooh!

Nu sitter jag tryggt hemma, i den blå morgonrocken, kl 18:13. Undrar om jag inte var coolare som Michael Jackson trots allt? Var får man tag i en glittrig handske?

2011-12-19
06:20:14

Var är de stora flingorna?
Var är de stora och sakta dalande snöflingorna? Jag vill ha vinteridyllen och INTE det som pågår utomhus just nu. Det yr omkring minimala små snöflingor som inte ens lämnar kvar ett tjockt täcke. Enda fördelen hittills är att det är ljusare utomhus - trots att det bara yr omkring som puffade riskorn. Men var är de stora flingorna?

2011-12-18
23:00:14

Svenska länkar
Här kommer ytterligare en sida att länka upp sig på. http://svenskalänkar.com

<a href="http://xn--svenskalnkar-ncb.com" target="_blank"><img src="http://xn--svenskalnkar-ncb.com/images/80x15.png" width="80" height="15" border="0" alt="SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog" /></a>

2011-12-18
22:40:13

Svenska Sajter
Jag försöker hotta till min lilla blogg genom att länka den till olika sajter och detta blir nummer två. Jag har ingen koll så är tacksam för alla tips! Jag har min kära och trogna skara läsare och sedan en del som jag tacksamt ser tittar in då och då. Jag vet att jag fortfarande håller på och lär mig så håll ut. Ska göra ett mer proffsigt jobb så småningom. Nu kommer jag även finnas på www.svenskasajter.com   

<a href="http://www.svenskasajter.com">SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen</a>

2011-12-18
21:46:02

Billigare än botox

20111218_5 (MMS)

Vem behöver inbjudan till ett botoxparty - när man har en app som ger nya läppar på sekunden?

2011-12-18
13:57:33

Att bli lämnad
Jag vet inte varför jag sitter och reflekterar över ämnet i dag. Jag har kommit en ganska bra bit i min egen process efter att ha blivit dumpad. Det som man i början tror kommer ta en evighet att komma över läker till sist det också. Det beror väl mest på hur pass länge relationen pågick, hur många som var berörda och hur det påverkade vardagen rent praktiskt. 

Jag tänker på andra killar och tjejer runt omkring mig som levt i betydligt längre förhållanden än vad jag har och som ändå repat sig. För dem är det naturligtvis en större omställning och det tar en längre tid. De sitter med huslån, ungar och flera år av en gemensam vardag som plötsligt ska förändras helt och hållet. Jag har varit singel så ofta i mitt liv att jag studsar tillbaka till självständighet och välmående ganska smärtfritt. Det börjar bli så bekvämt att jag faktiskt slutat bry mig om att ha någon vid min sida - hur jävla trevligt det än må vara.

Såg ett Sex and the City-avsnitt häromkvällen då de diskuterade hur många stora kärlekar man har i livet. De ansåg att man har två stycken. Det har jag redan haft. Det var tio år mellan dem. Hur stor är chansen att jag får känna så igen inom närmaste framtiden? Enligt deras teori har jag förbrukat mina två kärlekar. Fast det köper inte jag. Jag tror alltid på kärleken.



2011-12-18
11:16:41

Ingen julstress
Det är många känslor i luften så här runt jul. Själv är jag skonad från julångest och jag känner varken krav eller måsten. Jag sitter inte heller och längtar till jul för att jag gillar julmaten och julpyntet. Jag känner faktiskt varken bu eller bä inför julen. Okej, en del julpynt kan vara vackert men julmaten är ingen hit för mig. Så jag ligger gärna hemma i soffan och myser - solo. Fast nu kommer min bror på besök från Tyskland så jag vill ändå vara med på familjeträffen. Det är alltid kul att härja med min härliga Cheeky Family. Så jullunch blir det i alla fall. 

För många andra kan julen vara ett stort stressmoment, ångestladdat eller kanske efterlängtad. Jag kan inte sluta tänka på de som kanske motvilligt sitter ensamma, är skuldsatta, är sjuka eller befinner sig i en situation de inte mår bra i eller kanske bara jobbat för mycket och är helt utmattade. Julidyllen kanske för många är ett för högt krav att leva upp till ibland? Jag vet sedan förut att folk kan tycka att jag är konstig för att jag vill sitta själv på julafton. Jag har kanske vant mig med att inte vara bunden vid jultraditioner eftersom jag firade många jular i Grekland. Vad vet jag? Jag har inga problem alls med det - jag föredrar det. Ligga i sköna kläder i soffan, ha tända ljus och kolla på en bra film med lite gott att äta på soffbordet. Nice.. 

 

  

2011-12-17
21:39:46

Flickan & Kråkan (Timbuktu)


Vi vet alla hur det känns att leva på hoppet - och hur det känns när det dör...
Klockren text av Mikael Wiehe.

2011-12-17
18:23:23

A fish called ... Sussie
När min brorsa var liten hade han ett akvarium och bl a några söta, knubbiga fiskar med klotögon som kallas cyklopfiskar om jag inte minns fel. Han hade först två stycken som vi döpte till Marty och Feldman. En av de små knubbiga gullen dog och spolades ner i familjens toalett och därefter gjorde cyklopfisken Sussie entré i vattnet. Min kompis Sussie tog inte alls illa upp om ni trodde det - tvärtom! Hon skulle alltid in till brorsan och kolla hur lilla Sussie mådde. Det pågick tills den dagen lilla Sussie också tog en resa genom Lundbys avloppsrör.

Simma lungtCyklopfisk  Ögonmannen Sussie, en cyklopfisk och Marty Feldman. Sussie är tecknad.

2011-12-17
15:20:41

Kärringpepp
whoo hoo

Jag jazzar vidare...

2011-12-17
11:38:10

I'm in heaven

201112171815 (MMS)

I'm in heaven

2011-12-17
10:04:32

Mindre kaxig
I dag är jag mindre kaxig än i går så att säga...

Jag och ett par kollegor skulle ta ett glas vin hemma hos mig efter jobbet. Eftersom jag hade en oöppnad box blev det naturligtvis inte bara ett glas. Vi hade supertrevligt och vem vill sluta då? Jag vet inte hur mina vänner mår idag men jag mår faktiskt okej. Värre var det i natt. Oproffsigt nog satt jag på toan och hulkade över en hink. Jodå. Jag trodde att jag hade blivit magsjuk (eftersom jag tidigare under dagen hade gapat upp mig om att jag ALDRIG blir det). Typiskt, tänkte jag där jag satt och vände ut och in på magsäcken. Sexigt. 

Men i dag känner jag mig inte alls dålig. Knappt ens bakis. Kanske lite mindre kaxig bara.

2011-12-17
09:54:04

Vad innehöll julklappen?
Sluta läs om du är en kollega till mig och INTE vill veta vad julklappen innehåller. För dig som VILL veta se nedan:

Den var en söt liten tomtesäck som innehöll smått och gott så som senap, älgkorv, kantareller och choklad. Jag ska sleva i mig senapen och trycka i mig chokladen. Kantarellerna äter jag inte, men ska ta med mig älgkorven på julafton för Torstenssonarna och Winegård att testa.  

2011-12-16
06:23:52

Ahhh...
Sen! Måste in i duschen! Ahhhhhhhhhhh...

2011-12-15
22:04:23

Ska dra en sång på jullunchen i samma anda

2011-12-15
21:15:17

Vad gissar ni på?
I morgon är det fredag (ifall någon hade missat det). Ska käka jullunch på jobbet med mina roliga kollegor och sedan ska jag försöka ta vara på helgen. Måste väl slänga in någon tvätt men annars har jag inte några "måsten" alls. Superskönt.

I flera dagar har min chef och en annan chefskollega tisslat och tasslat med årets julgåva. Först skulle presenterna stå på balkongen. Sedan hämtades det filtar så inte presenterna skulle frysa. Undrar om det riggades med nattlampa också?

Vad gissar ni på? Något ätbart lär det ju vara i alla fall. Eller vad tror ni?

2011-12-15
21:01:56

Love is in the...mail?
Jan och Sussie på jobbet

Love is in the... mail?

2011-12-15
19:48:17

Bada i Voltaren
Aj. Har ont i hela kroppen och fryser som en liten vinthund - vilket är konstigt med en kropp mer som en bulldog. Sitter och funderar på om jag ska bada i Voltarensalva och svepa ett glas rött? Eller ta en mugg te och krypa upp i soffan? Hm, det får nog bli det sista alternativet eftersom det verkar så kladdigt med salvan.

2011-12-15
19:33:01

En liten gåva och en stor gest
Julgåva från en mycket fin manI min smak

Delar med mig naturligtvis...

2011-12-15
19:08:42

Vem vare?
Vem satt i stolen? Vem vare? 
Vem vare?

2011-12-15
06:36:14

Jättetexten nedanför
Jag vet inte varför texten om mellandagarna nedanför blev så jäkla stor? Det kanske ser ut som jag SKRIKER texten? Så pass illa är det INTE än..

2011-12-15
06:32:02

Längtar till mellandagarna

I mellandagarna har jag tagit några semesterdagar som jag längtar till. Ska bli hur skönt som helst eftersom jag just nu känner mig både fysiskt och mentalt utmattad. Jag tror ärligt att det beror på mörkret. Det här är olidligt. Att vakna och gå till jobbet i kolmörker och sedan gå hem på eftermiddagen i ännu ett kolmörker? Det ger en känsla av att dygnet inte har några dagar längre. 

Så några lediga dagar kommer göra susen! Jag ska verkligen njuta av dem och ta vara på dagljuset. Att julen närmar sig gör mig varken bu eller bä och jag längtar bara till mellandagarna..



2011-12-14
20:35:07

I brist på färger
Luktar ljuvligtMammas trädgård  

Ljuvligt doftande citronmeliss och vackra blå blommor ger lite färg denna bleka dag

2011-12-14
19:46:32

Höjdarkväll

20111213_1 (MMS)

Not.

2011-12-14
19:29:36

Undrar vad Sussie gör?
Sussie inlåst

2011-12-14
19:14:01

Psykbryt
Hade ett oväntat psykbryt i morse framför kollegan AB som agerade axel. Tack.. Resten av dagen gick bra och nu är jag åter hemma i soffan - i den blå morgonrocken. Vilket liv.

2011-12-14
06:28:32

Fräsch man känner sig - not
Jag snorar och snyter mig, har ont i ländryggen och dessutom sedan ett par dagar även ont i fingrarna. I går när jag gick hem från jobbet hade jag dessutom en mage uppblåst som en ballong. Skulle upp på stan efter jobbet men det var bara att glömma. Den uppblåsta magen verkar ha försvunnit under natten på något mystiskt sätt (do NOT enter that room). Jag vet inte varför, men jag har en känsla av att jag springer runt och känner mig småsjuk bara för att jag är trött och saknar solen. Eller så blir jag lagom sjuk till jul och får spendera lediga dagar som ett vrak ännu en gång.

Mitt nya vv-försök går "så där". Jag äter nyttigt (ja, förutom saffransbullen i går) men orkar inte räkna points. I dag efter jobbet måste jag handla och då blir det färdiggrillad kyckling. Gott och äta direkt och gott att ha i lådan till dagen efter.

Nej, i dag känner jag mig inte direkt fräsch här jag sitter med ryggont, stela fingrar och en rinnande näsa. Lägg till minimala och nyvakna ögon, blekansikte och en blå morgonrock i fleece. Hetingen is back - not.

2011-12-13
20:59:15

Lite stiff Barbro Svensson
Sussie riggad  

Ska man ligga och härja med diskbråck bör man göra det med stil.

2011-12-13
18:46:42

Sussie lussar
jag o sussie

2011-12-13
18:25:29

Jag blir aldrig en hönsmamma

Numera kallas hönsmamman kanske mer för curlingmorsan? Hur som helst så kommer jag aldrig bli en sådan för jag har nämligen inga barn. Livet kan se ut så för vissa av oss, att det inte hann bli några barn. Lite tråkigt kanske för jag tror att jag hade kunnat vara en hyfsad mamma. Nu längtar jag istället efter syskonbarn och kanske syskonhund?

Jag har kanske lite tendens till att curla i alla fall. Min pappa halkade på en stentrappa för ett par år sedan och i fallet slog han upp hela örat. Jag var med i bilen till vårdcentralen som en redig Florence Nightingale. När vi kom in till vårdcentralen och såg deras lucka så glömde jag bort att farsan nyss varit kapabel till att köra för jag hetsade fram till luckan och började prata ÅT honom? Han skrattade och sa att han kunde snacka själv och jag fick backa. Som värsta curlingdottern.

2011-12-13
18:08:06

Luciafika på jobbet

201112131811_1 (MMS)

Lyxigt att få en saffransbulle till morgonfikat men hade tillfällig demens och glömde att jag ska räkna viktväktarpoints. Oops!

2011-12-13
17:55:55

Enda gången jag fick vara Lucia
Enda gången som Lucia

Blev naturligtvis som brunett aldrig vald till Lucia i skolan men hemma var jag den ENDA Lucia som fanns. Jag lussade och sjöng för fulla muggar. Jag minns hur jag tyckte att jag var grymt bra på att släpa med tårna och skrida in som en "riktig Lucia" bör göra. Ska nog skrida runt i min lya ikväll och väsa på "Natten går tunga fjät.."

2011-12-13
06:26:06

Gifta i tre år
Sussie och Jan

Mina allra bästa vänner Sussie och Jan på deras bröllopsdag 13/12-08. Jag var den lilla ängsliga brudnäbben. Eller vänta nu, jag var den övergödda och lite pruttfulla brudnäbben som ramlade på knäna och slog upp en ful maska på strumpan. Men fest va re!!

GRATTIS på er bröllopsdag! Ni är bäst.

2011-12-12
23:33:39

Favoritdofterna
Goda favoriter

Eftersom jag inte kan dofta parfym på jobbet så brukar jag fuska och ta på mig lite av Donna Karans goda och "rena" doft Pure efter min kvällsdusch. Då hinner doften lägga sig lite innan det är dags att jobba morgonen efter. Ständiga följeslagaren annars är Classique. Den har hängt med sedan -95 men den går inte att ha när man jobbar inom sjukhusets väggar. Den får numera dyka upp mer privat istället. Men dofter är kul och ibland väljer jag nog doft efter tillfälle utan att ens tänka på det. Jag har lite svårt att hitta rätt tillfälle för min senaste doft från Diesel. Den är rätt kaxig. Det får väl bli när man ska ut och mopsa upp sig nattetid igen..

Fast godare doft än just ren tvållukt - finns det?

2011-12-12
19:58:04

Inte en pepparkaka till
I dag avslöjade jag för kollegorna att jag tryckte i mig en hel pepparkaksburk i helgen. Lugn, det var inte under en och samma "sittning" - men ändå.

Det var en pepparkakssort i en burk som kostade fem kronor så den var knappast överdrivet stor eller direkt god. Pimplade mängder med mjölk till det och kände mig "julig". Jag tror pepparkakorna har gjort sitt i mitt liv. För denna jul i alla fall.

2011-12-12
19:47:02

Say hello to my little friend

Sussie under bordet

Sussie trotsar.

2011-12-12
19:40:52

Mitt sommarhotell

Mitt hotell

Min storebror ska tydligen till Maldiverna med sin donna i vinter. Hoppas de får en underbar semester! Lite skillnad från min senaste semester på Jäverö... Den blir svårsslagen.  

2011-12-12
18:31:14

Drar fram wokpannan

Degar i soffan

Intog soffhörnan för att vila förut men min mage kurrade högre än teven. Tog en dusch för att distrahera hungern men nu kan den inte ignoreras längre. Den verkar aggressiv. Så nu drar jag fram wokpannan. Ska undvika att stinka matos sedan. Verkar kört.

2011-12-12
06:24:02

Ny vecka startar
Det känns väl "så där" att sitta här och dricka morgonmuggen med kaffe och stirra ut på en kolsvart och regning måndagsmorgon. Usch, va segt. Varför kan det inte bara vara lördag?

I går tipsade en ny bloggläsare mig om bloglovin.com och nu har jag samlat ihop alla mina favoritbloggar på ett konto där och lär inte missa något av era intressanta, spännande och roliga inlägg. Ni får gärna lägga till mig på er bloglovin om ni har något. Just nu har jag ännu noll följare där. ;)

Tjejen som tipsade mig är förresten Joanna, en tjej med diagnosen Aspergers syndrom, som bloggar om sin vardag. Kolla under mina länkar så hittar ni en länk till hennes blogg för er som vill kika in.

2011-12-11
23:12:32

Bara titta - inte äta
Lagerhaus
Fina att titta på 
Ska stå och se söta ut - inte smakas på (än)

Inköpta på Lagerhaus för 29 kr styck. Karamellerna kostade lite mer.

2011-12-11
22:42:29

Bloglovin
Testar att hooka upp mig på bloglovin.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3273092/cheeky-malin?claim=thgtcraw7kf">Följ min blogg med Bloglovin</a>

2011-12-11
16:37:37

Numera "rödhårig"?
Redhead

Nyplockad, nyvaxad, nyduschad och nyfönad - och rödhårig?
Den osminkade sanningen. OBS! Nej, jag är INTE naken.

2011-12-11
16:33:48

Nattrullen

Gudfadern

2011-12-11
14:15:56

Julen syns på gator och torg
Jag hamnade till slut uppe bland butikerna på stan och det var toklite folk ute och julhandlade. Är de medvetna om att det bara är en helg till och sedan jul? Det kändes lyxigt att strosa runt utan trängsel. Suktade efter Jimmy Choo-parfymen och en ny mascara från Lancôme (bäst!). Det blev inget av dem. Jag blev plötsligt medveten om att jag har en ganska sprillans mascara redan och fyra olika och nästan nya parfymer. Tror minsann att tröstshoppingen har slutat? Fast några söta karamellburkar och en rolig behållare för kakao blev det i alla fall till slut - betydligt billigare!

Julpynt och juldekorationer syns överallt, till och med i solskenet. En jättestor julgran står på plats på Stortorget och jag tror jag skymtade några stackars kottar längst upp. Ja, jag stannade upp som en pensionär och glodde. Annars gör man bäst att titta neråt i backen. Överallt, precis som det vore strategiskt utplacerat, ses spyhögar med rödbetssalladmix i. Jag antar att det är alla julbord som orsakat den effekten. Mindre mysigt måste jag påpeka.

Julen är här. Det syns på på både gator och torg.

2011-12-11
11:28:20

Ut i solen
Tar med mig mobilen samt digitalkameran och ger mig ut i solen. Vitamin D here I come.

2011-12-11
10:28:36

Vad hände med året?
Om två veckor är det jul. Vart tog året vägen? Det känns som att jag nu i efterhand har levt hela året i skitsnabb hastighet. Jag har ingenting att ens tänka tillbaka på under året som gått. Vet inte om det beror på att jag kanske inte VILL minnas det men jag har i alla fall en känsla av att året gick snabbt och efterlämnade sig - ingenting. 

Undrar vad 2012 kommer bjuda på för erfarenheter och överraskningar? Kommer det ge mig fina minnen att se tillbaka på? Eller kommer det falla i glömska som 2011? 

2011-12-11
10:12:50

Hänger på min vägg
1964

2011-12-11
10:09:50

Oanlitad
Rollen som blev kvar 
Gammal kladd av Cheeky moi

2011-12-11
09:55:16

Vinterkänsla
Alltid i flock vintertid utanför mitt kök
    Bild från: http://www.bioresurs.uu.se/myller/stad/sidensvans.htm

Varje vinter kommer de exotiska Sidensvansarna i stor flock och kalasar på bär i trädet utanför mitt köksfönster. Gillar verkligen att stå och titta på de här vackra fåglarna. Det är väldigt rogivande. Tidigare vintrar har jag ibland nattetid sett en hare hoppa runt trädet under total tystnad och mumsa på deras rester som ramlat ner. Härligt att se naturen ha sin gång trots att man bor mitt i stan. I morse satt flocken på plats i trädet och kvittrade glatt. Det är första gången jag ser dem i år. Det gav mig en skön känsla av vinter. 

2011-12-10
23:52:38

Midnattsreflektioner
Det är snart midnatt och jag är superpigg... Jag är i full gång och letar efter ett foto som tyvärr verkar vara borta för alltid, men hittade lite annat trams som jag kommer dela med mig vid något tillfälle. Har En officer och en gentleman på i bakgrunden och inser att det fortfarande är någonting speciellt med en ung Gere, motorcykel, uniform och en lika ung Winger samt dramatisk musik. Those were the days.

Här sitter man nu i nattsärken runt midnatt en lördagskväll och lägger ut gamla interna skämtteckningar på en blogg. Vad HÄNDE med livet? Skämt åtsido så är jag trött på nattliv och hysteriskt festande. Been there - done that till leda. I många år var jag ute och festade sanslöst varje natt. Ja, VARJE natt. Jag fattar inte hur jag orkade. Men man missade ju allt det roliga om man satt hemma. Trodde jag. Nej, så hemmakvällar för mig är en njutning. Hade utelivet i den här stan mer att erbjuda så hade jag säkert gärna gått ut mer ofta. Tyvärr är det inget som lockar just nu. Lagom till våren och sommaren så brukar det bli något bättre med uteserveringar och mer folk. Då fladdrar även jag ut i klackar och tjuter: Whoo hoo! Here I come!

2011-12-10
23:33:18

Sussies riggade tipspromenad
SmygSussie
Gissa vem som vann?

2011-12-10
23:29:29

Sussies ständiga vädjan
Kan nån ringa min farsa? 1

2011-12-10
15:46:29

Vill ha en liten..
Frallan Dante

Jag vill ha en liten fralla..
Det kanske du också vill efter att ha kollat in lilla Dante på den här sidan:
http://fransk-bulldogg.se/bilder/ 

2011-12-10
13:01:57

Till nyårsfesten kanske?
Snygg blåsa till nyår?Silver Simon French Connection 1949 kr

Taget från http://sofismodeshop.nelly.com/se/fashion/shoppa-trend/paljetter-5021/?utm_source=aftonbladet&utm_medium=link&utm_campaign=AB_sofismode_paljetter

2011-12-10
11:53:19

Min inköpslista hänger på köksväggen
4

Lite jobbig att dra med till affären bara...

2011-12-10
10:47:21

Dags att börja räkna points

Efter sommaren började jag käka efter viktväktarnas kostråd och jag var medlem på deras hemsida. Det gick jättebra och vikten minskade visserligen sakta - men också säkert. Men jag tappade all lust till att handla mat och planera måltider när jag blev dumpad på ett okänsligt sätt i början av oktober. Jag bara la av. Ibland glömde jag att äta för att sedan tröstäta helt fel mat. Första veckan levde jag på K-flingor och glass. Nu har jag på två månader säkert förstört allt jag kämpade bort med viktväktarna så nu tar jag tag i det igen. Jag är tydligen inte en sån där person som MINSKAR i vikt när man mår skit. Jag är en sån där person som ÖKAR i vikt. Fan.

Hur som helst, min räddning i det hela är att jag ÄLSKAR "nyttig" mat. Jag är ingen fastfood-brud. Jag blir fet på bröd. Lever på mackor när jag inte orkar handla och laga mat. När jag lever på mackor utvecklar min kropp sug efter annat och det är då juleskum, choklad eller ytterligare ett par mackor slinker ner.

Nej, eftersom mitt hjärta är så gott som läkt och jag känner mig som mig själv så är det dags att räkna points igen.

2011-12-09
22:57:41

Fotomix

123
4

2011-12-09
19:31:10

Ro i kroppen
nytt hopp

Kanske bara beror på vinet? Äh, so be it.

2011-12-09
19:00:33

För mycket botox?
Mamma allergisk mot något

Morsan skickade nyss en bild på sig själv då hon fått en ny allergischock. Det här är en bild från första tillfället förra året eftersom jag redan hade den i datorn, men hon ser ut så här i dag också - typ.
Det verkar hända varje gång hon skrapar ur askan ur öppna spisen och numera är hon utrustad med panikspruta och tabletter ifall det blir värre. Hon envisas ändå med att skrapa aska ur spisen - iförd skidglasögon och med en halsduk över munnen. Hela fejset svullnar upp och ögonlocken ser ut som vätskefyllda ballonger. Otäckt nog svullnar luftvägarna igen också. Fast när det värsta har lagt sig tycker morsan att det ändå ser okej ut eftersom alla rynkor slätas ut. Någon som är sugen på botox?

2011-12-09
16:06:48

Julstjärnan tänd

20111209160342 (MMS)

Värmeljus och stearinljus brinner och julstjärnan är tänd i fönstret. Nu är det fredag och helgen inleds...

2011-12-09
06:19:40

Tiden är inne
Spenderade halva natten (förutom två timmar) i soffan men vem bryr sig?   

I dag är det fredag. Tiden är inne.

2011-12-08
21:59:08

Just let me go
There are things I still have to learn but the one thing I have is my pride
So I don't wanna learn to hold you, touch you and think that you're mine

So when you say that you need me that you'll never leave me
I know you're wrong, you're not that strong

Just let me go


* Ord snodda från George Michaels fantastiska låt "One More Try". Om ni vill höra den klicka på länken nedan. 
     http://www.youtube.com/watch?v=ASWKXV2EMlg&feature=related

2011-12-08
20:07:14

Mammografi - inte så illa
I dag var jag på min allra första mammografi. Det var inte alls så illa. Först fick jag gå in i ett litet bås med två dörrar. Sköterskan som ledde mig dit sa: 

- Nu kan du gå in och låsa dörren, klä av dig på överkroppen och vänta tills jag öppnar den andra dörren till undersökningsrummet.

Inga problem, tänkte jag och stängde det lilla båset, tog av mig på överkroppen och såg en glimt av mig själv i spegeln. Där stod jag i vita sjukhusbrallor (smet ju dit från jobbet) med den översta knappen uppknäppt eftersom de var för små, en blekfet mage och topless. Hetare har man ju varit. Plötsligt slog det mig att jag skulle stå där halvnaken då den inre dörren skulle öppnas. Skulle jag stå med armarna i kors över brösten eller bara ha dem hängandes rakt ner som på en galning? Lite käckt på höften kanske? Var fan gör man av armarna?

Dörren öppnades och jag fick en kort instruktion och sedan var "skanningen" i gång. Jag försökte vara lite käck mitt under undersökningen eftersom jag var placerad mitt framför ett fönster ovanför infarten till sjukhuset. In my prime! Hur som helst, var lite käck och sa:

- Så snällt att ni vinklar persiennerna i alla fall..

Vet inte om det gick hem. Jag sneglade ner på min lilla klämda tutte men det såg inte så illa ut som jag hade föreställt mig. Jag hade ju hört andra beskriva tuttar som låg platta eller utdragna. Det var inte alls så illa. 

Efter undersökningen skulle sköterskan även ge lite kort info om hur man ska få beskedet med brev och återigen stod jag och undrade var jag skulle placera händerna och hur jag skulle hålla armarna. Kändes larvigt att skyla brösten efter att hon redan hade kladdat på dem.

Ni som ännu inte har varit på mammografi fast ni borde - gå! Det var inte alls illa och absolut värt det. Jag skulle hellre göra den där undersökningen varje dag än att gå igenom den behandling min kollega går igenom nu.

2011-12-08
19:32:26

SuperLAT

20111204195759 (MMS)

Ligger och stirrar mig blind på den öppna byrålådan... Stör ihjäl mig. Nu måste jag hasa dit men jag orkar inte röra mig från soffan. Kanske kan "barbapapa" mitt ben dit?

2011-12-08
17:28:21

Bakslag

Ni har säkert vid något tillfälle fått för er att återberätta en rolig situation men som inte gick hem hos andra. I dag hade jag ett sådant tillfälle. Det var brutalt. Jag fnissade tramsigt igenom storyn om hur jag på t-banan haft svårt att hålla mig för skratt fast jag suttit solo och jag förväntade mig fniss tillbaka från kollegorna som satt nyfikna och väntade på ”poängen”. Inte en enda kommentar om hur tokig jag är, att det har hänt dem med eller ens ett endaste fejkat skatt kom från deras läppar. Man kunde höra en knappnål falla. Så tysta satt de. Jag insåg att effekten uteblivit och kvar fanns bara ett gäng tidigare nyfikna men nu jävligt uttråkade kollegor. Var det allt? Ja.

Noterade tyst inombords att t-banestoryn INTE är en situation som bör återberättas.

2011-12-08
06:22:21

Gäsp!
Sitter och tokgäspar så tårarna rinner... I dag är det torsdag och det känns lite bättre att veta att det är fredag och halvdag som gäller i morgon. Jag förväntar mig rätt mycket att göra på jobbet i dag så det känns skönt att veta att det är en torsdag. Torsdagar är egentligen mina fredagar. I kväll känns det redan som att helgen smygstartar.Gäspar vidare och fortsätter att räknar ner dagarna. Va fan inser att detta kändes tjatig så bara för att piffa upp det så vill jag att ni läser om det och har Mads Mikkelsens röst i huvudet (reklamen med alla "dogarna").

I dag är det torsdag. En dag kvar.

2011-12-07
22:24:22

Samma eller? Obehagligt

201112071801_1 (MMS)

Samma eller? Obehagligt

2011-12-07
21:45:09

Var är snön?

Veckan börjar närma sig helg och jag längtar verkligen dit. Framförallt längtar jag till dagsljuset. Det känns segt och halvdeppigt att gå till jobbet i kolmörker och sedan jobba inomhus hela dagen för att därefter gå hem i ett nytt kolmörker. Segt som f-n. Sommarens fantastiska och ljusa kvällar känns som en evighet bort så istället längtar jag till snön! Vill ha vackra, ljusa och vintervita dagar med MASSOR av snö.

Så var är snön?

2011-12-07
21:27:00

Kråkfri
Kråkfötterna syns inte

Va f-n, ögonskuggan ligger som i tramsiga diken. Så tröttsamt. Det man inte ser - finns inte? Eller?

2011-12-07
21:11:47

Radarparet
Snart gifta i tre år

Passar som handen i handsken. Kaffe med dopp.

2011-12-07
19:54:46

Rigga som Dexter
Ska börja rigga som Dexter inför besök hemma, inte för att jag tänker ta kål på någon men för att undvika SPILL. Först var det Petros som hällde ett glas rött på min limegröna matta, sedan skvätte Karro soja över min lilla off white-matta och i dag tyckte Johanna, även kallad Lillkexet, att min stora vardagsrumsmatta såg snyggare ut med lite kaffefläckar. Suck. Ska man behöva plasta in allt? Dexter style?

Jag börjar misstänka att de försöker revirmärka min lya...

2011-12-07
06:15:58

Snöar för fullt ute och nedräkningen fortsätter
Okej.. trodde för en liten stund sedan att det skulle bli kaos på jobbet i dag för det verkade snöa på ordentligt ute. Det hade i så fall varit första snön i år. Den "första snön" är både fruktad och efterlängtad av mig. Fruktad för att det blir tokmycket på jobbet och efterlängtad för det blir vackrare och framförallt ljusare ute. Så när ni cyklar till era jobb, promenerar till bilen eller ska ge er ut i dag - HALKA INTE!

Onsdag. Två dagar till.

2011-12-06
21:35:48

När teven var ny
Farfar kolla ny grej

Undrar hur de klarade sig UTAN teve förr? Vad GJORDE de??

2011-12-06
20:12:19

Shape the fuck up
Herre gud.... I dag drog jag på mig ett par tajta jeans som för två månader sedan hade blivit för stora. De satt i morse som ett obekvämt tajt KORVSKINN med den obligatoriska bilringen ovanför linningen. Vad är det frågan om? Nu är det slut på att "trösta mig" och att "unna sig" på detta självdestruktiva sätt. På två månader som dumpad har jag gått baklänges - vilket är fel, fel och jäkligt fel. Jag ska väl för f-n bli bättre, snyggare och lyckligare? Shape the fuck up!

2011-12-06
20:04:39

Vilse i pannkakan

I dag åkte jag bil med Sussie som inte alls kände igen sig bland nybyggen och i det totala vintermörkret. Lite irriterad på rösten lät hon allt när jag försökte dirigera henne rätt. Jag h i t t a r!

Sekunden efter svängde hon av åt fel håll. Putt putt putt...sa Storpotäten.

2011-12-06
06:37:07

Innan "ögonbrynet" tog fart
Innan ögonbrynet tog fart

Jag - före mitt unibrow och en läpp som Magnum P.I.

2011-12-06
06:21:05

Fattar inte åldersnojor (än)
Ser en man som kämpar med träning och kost, vitamintillskott och ansiktskrämer som predikar om att man kan stoppa åldrandet ett tag och se yngre ut bla bla bla.. Han ser ut som en gubbe och nu undrar jag: Hur gammal är han egentligen? 1000 år eller? Ser inte hans hals lite väääl rynkig ut?

Själv skulle jag behöva en nystart med träning och kost (absolut), men vitaminer vetefan och ansiktskrämer tjaa why not? Men en sak är säker, färga håret oavsett om jag är blond eller mörk är från och med nu ett måste. Raka, plocka och vaxa också. Jag säger som jag har sagt förut: Måtte jag ALDRIG hamna i koma.

Skulle nämligen bara efter några dagar ligga där med yvig mustasch, väldigt pälsklädda ben, ett grått och enormt burrigt hår och ett enda megastort ögonbryn. Resten lämnas osagt.


2011-12-05
23:09:11

Arga små fåglar överallt
Here to stay

Skulle inte förvåna mig alls... 
(Tagen från http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/ )

2011-12-05
22:19:00

Kuckeli kuu

img_4 (MMS)

Coolaste Pussie i stada. Goda vänner är mat för själen.

2011-12-05
22:02:15

Lullig en måndag
Being naughty på en måndag och vinat till det lite med Sussie Pussie... Gött! Vi tryckte i oss god mat och några glas vin och blev sedan så där tokfnittriga som bara vi kan vara. Sussies make tycker att vi är som de där bjäbbande småbebisarna i ComHems reklam - ingen fattar vad vi säger men vi har skitkul åt det. 

Vi busringde förresten Johanna S (from the old gang) som fyller år i dag och härjade loss. Tokgalet fnitter! Hon bjäbbade minst lika mycket som oss över högtalartelefonen..

Avrundar med pepparkakor och mjölk. Skönt lullig.


2011-12-05
06:26:36

Nedräkningen har börjat

Då börjar nedräkningen igen... Till sovmorgonen. Det känns som ett hån att helgen gått förbi utan att jag fick någon sovmorgon. Ska man behöva knapra piller för att få en god nattsömn? Nej, det vill inte jag. Det känns som en fejkad god nattsömn om jag gör det. Så jag tragglar vidare och hoppas på nästa helg - DÅ får jag sova.

I eftermiddag (måste komma ihåg att det INTE är kväll) efter jobbet får jag finbesök av självaste Sussie Pussie. Hon ska förgylla stan med ett tredagarsbesök. Försök att dölja er idoldyrkan om ni ser henne på något kafé.

Måndag. Fyra dagar till.

2011-12-04
23:28:14

Sista knäppet i kväll

20111204232637 (MMS)

Nu ska jag snooza.. godnattkram!

2011-12-04
23:09:16

Snyggt fejs

20111204230808 (MMS)

Ja jag vet att jag är sist i världen med en förvrängd bild och jag har aldrig riktigt fattat det hysteriska i det. Tills nu.. jag ser ut som killen i MASK! Hoppas det är appen som förvränger min skalle och mitt fejs - annars skyller jag på nötallergi...

2011-12-04
21:12:52

Testar ny app

20111204211123 (MMS)

Sorry för det trista motivet. Ville bara testa appen Camera Lover.

2011-12-04
20:30:34

Julklappar
Tror jag har gått på ett försäljningstrick big time. Nokia ger bort gratis julklappsappar och jag laddar genast ner två olika fotoappar. Sedan inser jag att det säkert tillkommer kostnader ändå - ingenting är någonsin GRATIS.

Testade den ena och den fungerar visserligen, men jag kan inte påstå att jag blev det minsta imponerad. Den andra är redan raderad. Vad är detta för TRAMS? Okej Nokia, tack för julklapparna. Eftersom jag och min lilla cheeky family bestämt oss för en jul utan klappar - så var detta de enda jag får. No biggie.

2011-12-04
16:50:01

Vill pussa pussa..
Rottisgäng och griskulting.. på dessa godingar!!!

Snodde den här bilden från Voula på några okända valpar och en kulting. (Bilden publicerad av Facebookgruppen rottweilers.)

2011-12-04
14:07:51

Tvättprocessen
Hur kan tvättberget växa trots att jag tvättar hela tiden? Hur jävligt måste inte småbarnsfamiljer ha det? Bara handdukarna hos mig tycks gå åt som på ett trångbebott turisthotell. Det kanske inte skulle behövas tvätta lika ofta om jag inte bojkottade husets tvättstuga. Jag tvättar allt i min egen tvättmaskin (som står i mitt redan supertrånga badrum) och det är därför jag måste tvätta mindre lass och oftare. Det är något med skitiga tvättstugor som får mig att känna blää och det är något med tvättstugor som ger mig en känsla av otrygghet. Vet inte varför? Jag tvättar hemma thank you very much. Därav tvättberg. 

Nu kanske ni undrar: Men var fan hänger hon sin tvätt då? Hur torkar den?

Jo, jag fäller upp en liten ställning (som också begränsar mängden som kan tvättas under samma dag) och denna står i sovrummet tills det är läggdags för att sedan förflyttas till vardagsrummet. Varsågoda, detta är den så kallade Tvättprocessen.

2011-12-04
12:13:47

Det kom en bok med posten 1991
Jay Politis och boken han skickade
Dramatisk kille

Den coolaste killen sommaren 1991 var Jay från New York med sin tatuerade skalle, piercade näsa och Kalle & Hobbe-tischa. Samt en charm to die for! Vi svenska brudar trånade och åmade runt honom som hundvalpar. Senare fick vi alla varsin Lazy Sunday Book skickade från USA till oss. Det är R E S P E K T.

2011-12-04
04:09:30

Sömnlös
Klockan är exakt fyra på morgonen (eller natten) och jag har precis käkat frulle. Inte för att jag har stigit upp nu - utan för att jag inte har lyckats somna än. Försöker "lura" mig själv att det är en seg morgon eftersom man alltid längtar tillbaka till sängen då. Hm, min kropp tycks inte gå på den fällan. Är klarvaken. 

Jag fattar inte att det ska vara så svårt att somna? Jag ältar ingenting speciellt och mår riktigt bra men trots detta kan jag inte somna. Jag kommer garanterat att vara skittrött i morgon och troligtvis sova några omgångar mikrokoma i soffan...för att sedan inte kunna somna på kvällen igen. Here we go again. Insomnia suger!

 

2011-12-03
18:58:48

Cheek-a-boo
Peek-a-booVem där?

Tack för att du tittar in! Peek-a-boo! Eller Cheek-a-boo menar jag...

2011-12-03
16:51:36

Rensar bland klackarna
Jag slängde fyra påsar skor (och stövlar) under städningen i dag. Ett par antika dvdspelare ska också slängas men det gäller att skrota dem på rätt sätt och rätt ställe. Eller går de som pappersinsamling? (Säg ja!)

Jag har dessutom flera par skor som jag bara har haft på mig en gång men som jag ALDRIG använder. Det kanske kommer tillfällen då jag kan dra på dem igen? Det fanns absolut ett större behov av snygga skor i Grekland där jag gick ut betydligt oftare och bara i klackar. Alltså, skorna - gick knappast nude. Här lever jag i mina sunkiga gympadojor. Inte sexigt. Hur bekvämt det än är att bo nära jobbet är det en nackdel också. Man har liksom ingen anledning att klä upp sig när man bara ska gå över gatan för att sedan svida om till vita sjukhuskläder... Undrar om någon reagerar om jag klackar in på 12 cm på måndag?

Hur som helst, funderar faktiskt på att ta mina gamla dvdspelare på "promenad"...

2011-12-03
14:34:18

Lite mindre kaos

201112031781_1 (MMS)

Min hall som städad. Om ni ändå tycker att den ser stökig och rörig ut - så skulle ni ha sett den innan...

2011-12-03
09:59:13

Mysig lödagsmorgon - not!
Hur annoying är det inte att först vakna till ett totalmörker och inse att klockan inte ens är sju - en lördagsmorgon? Hela veckan går åt att längta till just den här morognen, dvs sovmorgonen, och så ska man vakna av sig själv före sju? Va fan!

Av ren TROTS tvingade jag mig till att ligga kvar och mot alla odds lyckades jag slumra till igen bara för att vakna till ljudet av någon idiotgranne som fått för sig att slänga sin glasretur runt halv nio. BRAK, KLIRR, BRAK!!!
Har folk slutat ta hänsyn helt och hållet? Vem slänger sin glasretur på en innegård precis utanför massor av folks sovrum en tidig lördagsmorgon? Kan man inte vänta i alla fall ett par timmar? Hur som helst, det var bara att hasa upp och påbörja frukosten. Ska städa som en tok hemma i dag men tänkte hinna sticka och lämna in ett par Lottorader först. Hoppas på storvinsten och inser att jag faktiskt måste SPELA för att vinna. Dahh!

Inte nog med det, frukosten intas med ett svetsande och bankande utanför. Av någon anledning så har husrenoveringen som kommunen eller landstinget håller i utanför mig skippat helgledigheten. Lovely.   

2011-12-02
19:01:35

Kvällen ägnas åt...

hos mig

Hoppas ni får en toppenkväll denna fredag! Kramar!!

2011-12-02
18:29:50

Anna Book citat - en ny klassiker

201112021780_1 (MMS)

Har Anna Book verkligen sagt detta? Ha ha ha... Förresten, menar hon att ingen ska skicka HENNES röv, eller?

2011-12-02
06:28:27

Värt besväret
Plötslig är det redan fredag - igen. Det är värt besväret att jobba in timmar under veckan för att få sluta tidigare på fredagar. Jag slutar 12:30 och det känns lyxigt. 

Tänker njuuuuta av helgen!

2011-12-01
23:29:50

Håller den idag?
Kultrulle från 1988

Kultrullen Le grand bleu från 1988. Skulle den verkligen hålla i dag?

2011-12-01
21:05:17

The girl with the dragon tattoo

Duger "Kvinnan med den halvt bortblekta svalan på skuldran-tatueringen"? Inte det? Nä hä.

2011-12-01
18:20:20

Fingrarna rotar runt..
Gick trotsigt i något som liknade STORM (kanske inte direkt Orfanidou men..) till ICA på Öster bara för att vägra handla på Kucullus, oj eller Lucullus menar jag. På vägen hem kunde jag inte motstå att fota trädgården som varje år exploderar i julbelysning... Tacky. Nu sitter jag kl 18:10, en vintereftermiddag, i pyjamasbrallor. Wtf.

Jag och polaren (som har en tonårsson med glesare hårväxt på läppen än mig) klagar lika mycket på våra trista liv och vi VET att det är vi själva som måste ändra spår. Det är betydligt lättare sagt än gjort. Man kör liksom fast i spåret. Det krävs något/någon som rubbar till det så man hamnar i ett nytt, okört spår. Plötsligt ringer energin på dörren igen. Hallå? Vill du leka?

Jag skyller på att jag "pausar" men nu räcker det. Ger mig själv den här helgen i pausläge och sedan måste jag shape the fuck up.

Fingrarna rotar (as we speak) runt i botten av en godispåse... Classic.

2011-12-01
18:01:26

Gamla askar
Liten hög

Har alltid gillat små söta (helst gamla) askar. Farbror Frippes skafferi-syndrom?

2011-12-01
17:33:02

Ja nu e re jul

201112011778_1 (MMS)

Nu är JULEN på plats. Killen som riggar lampor har gjort det igen...

2011-12-01
06:21:27

Stenad
Jag sov som stenad i natt. Efter att ha lyssnat på min nya nerviga ganne under mig (Vad är det frågan om liksom? Vem storstädar elvatiden på kvällen?) så slocknade jag som vanligt på soffan. Plötsligt var klockan kvart över ett och jag gjorde ett försök till att förflytta mig till sovrummet utan att hinna "vakna till". Vilket jag naturligtvis misslyckades med och det tog ett tag innan jag kunde somna om (nerviga grannen verkade ha somnat av utmattning för då var det knäpptyst).

I morse kände jag mig därför utvilad och jag kommer inte ihåg när jag sov så här många timmar. Jo, för typ två månader sedan. Hur som helst, sov två timmar i soffan och sedan kanske tre timmar i sängen. Djupsömn alltså. Det känns lyxigt. Sov som stenad.