Cheeky Malin

2011-11-30
19:45:37

Gullbilen

Gillparets bilLillebror och hans sambo har precis köpt bil...brum brum..

2011-11-30
18:57:31

En nypa cayenne till middag
Jag har snott ihop en pastarätt som mitt ex i Grekland var förtjust i och som han brukade be om så här:

- Malin, kan inte du laga den där pastan som ser ut som en spya?

Klart jag kunde. Har nu lagat den till moi och min lunchlåda. Svingod, men inte speciellt vacker. Jag klipper bacon i småbitar och fräser på medan jag skär en halv purjolök i rätt små bitar och sedan får de två fräsa ihop tills GRÄDDEN tillsätts. Kryddas med tomatpuré, en del pepparmix och en nypa cayennepeppar. Jättegott, inte alls nyttigt och s t a r k t. I dag överdrev jag tydligen nypan med cayenne för just nu är jag så törstig att till och med fuktig jord ser aptitligt ut...

Får se om någon höjer på ögonbrynet åt spyan i lunchlådan i morgon. Värre har skådats i vårt lunchrum. ;)

2011-11-30
18:22:58

WTF!!

201111301775 (MMS)

Va faaan... Ett grått strå som stod rakt upp som en jäkla antenn?

2011-11-30
06:28:11

Komaskick

Sitter som i ett komaskick och slurpar kaffe ur en av mina enorma temuggar från Indiska. Klunk..klunk..

Utanför mitt fönster regnar och blåser det i ett totalt kolmörker. Återigen sitter jag här jäkligt tacksam över att jag bara behöver korsa gatan så är jag framme på jobbet. I dag vill jag mer än någonsin ligga kvar hemma som i koma. Alla väderleksrapporter som jag har sett visar en stor sol i dag så det verkar ju RÅSTÄMMA. Hm. 
 

2011-11-29
20:42:01

Något luktar skit
luktar skit

Kan inte riktigt komma på vad?

(Fotad ur en tidning i ett väntrum i somras)

2011-11-29
18:00:25

Sista gången på Lucullus (numera Hemköp)
Jag har officiellt blivit en bitter jävla kärring.

I dag orkade jag inte ta mig till någon annan mataffär än Lucullus (som bytt namn till Hemköp) på Storgatan efter jobbet. Jag hade redan dåligt samvete för att jag inte tog cykeln och handlade längre bort, men latheten var starkare än förnuftet. Väl därinne plockade jag åt mig lite varor (hälften var onödigt) och köade sedan fram till kassan i "alla-måste-handla-efter-jobbet-precis-samtidigt-kaoset".

Jag var beredd på hetsen vid varubandet och stod snällt och inväntade min tur. Mest bara för att på ett snällt sätt visa för den bakom mig att det inte är ok att flåsa mig i nacken när det blir MIN tur. Självklart hade jag två kunder bakom mig vid betalningen som redan placerat sina varor på bandet OCH flyttat fram till att flåsa mig i nacken och skava på min röv för att lämna plats åt den tredje kunden (märk väl) som stod EFTER oss tre. Jag som betalar med kort kände irritation och stress och rååååkade ryka ut mitt kort en nanosekund för tidigt. Köpet avbröts. Det är nu det avgörande ögonblicket kom.

Kassörskan säger lite irriterad: "Du får inte rycka ut för snabbt! (Nähää får jag inte? Det FATTADE inte jag.)

Jag svarar: "Ja förlåt, men jag blir stressad av att ha två pers ståendes i nacken på mig när jag betalar." 

Kassörskan (den lilla bitchen) sa då hånigt och slött: "Jag förstår inte var de annars ska stå?"

Jag: "Ja? Vid början av bandet kanske?" 

Sedan fick jag göra om processen att betala fast nu med typ sju kundnackar som växt en decimeter och typ fjorton nyfikna ögon. Vem är bitter? Vem vare?
Skamsen, men som jag vägrade att visa, rafsade jag ner varorna i påsarna och gick ut med högt buret huvud. Ringde därefter Lillkexet JK och råbitchade om att det var "sista gången jag handlar på Lucullus"...

Officiellt en bitter kärring. Cheeky kärring.

2011-11-29
02:03:06

Pippie?
Sussie - PippieHemma hos Supertuff och Pippie.

Alla vi som känner henne VET att det här är hon.

2011-11-29
01:55:04

Supertuff

Jan och golvfläkten

Ritade den här för ett tag sedan och hittade den nyss bland mina bilder på Facebook. Här är Sussies make Jan! Ibland är han "tuff, mycket tuff" med en kilt, ibland en polisjacka och ibland en liten minimal handduk. På teckningen är han dock supertuff med sin mantel och den nya golvfläkten.

2011-11-29
01:21:12

Kan inte sova
Sjukt trist att åter igen behöva läka en redan ärrad själ. Once bitten - twice shy? Hm, det känns mer som 25 times bitten - fuck all.

Känner mig klarvaken och vet redan nu att jag kommer ha grym huvudvärk i morgon. Skallen verkar fundera på om den ska explodera och ögonlocken svider mot ögonen varje gång jag blinkar. Jag kände mig halvtrött för ett par timmar sedan men så såg jag något som knöt magen och jag var tillbaka på ruta ett igen. Fan. Fan. Fan.

2011-11-28
20:54:07

Sussie "hightech" Pussie - växer inte på träd

jag och Bullen

Har precis snackat med Sussie som var ute och körde bil ENBART för att testa någon ny hightech-grej i bilen. Det var någon högtalare till hennes Iphone som skulle testas. "Är det burkigt ljud? Hörs jag? Låter det bättre än förut?" Tydligen står hon inte ut en minut till med sitt lilla tramsiga headset längre.

Hon gapade även om att hon ska vara i stan flera dagar nästa vecka. Precis vad jag behöver! Sussies sällskap. Det finns ingen som jag kan bitcha och skratta mer med - ingen som känner mitt avskalade, totalt blottade "jag" mer heller. Vänskap som växt fram under 30 år växer inte på träd.

2011-11-28
18:50:59

En mugg te
Mugg med te

Nja, det blev inget mysigt kafé eller någon god latte i dag efter jobbet. Som i trans styrde mina ben hem till bostaden. Fast efter en dag med många människor på jobbet så behöver jag lite lugn och ro. Nu sitter jag här och varvar ner med en stor mugg te av favoritsorten. Mitt liv fortsätter (snart)..

2011-11-28
06:18:52

Trötta ögon
Här sitter man nu med minimala trötta ögon och ska hasa över gatan till jobbet igen. Tur att det ligger så nära, för bara tanken på att ställa sig vid en busskur och tränga sig in på en stadsbuss är .. ja, horribel. I morse sov jag när klockan ringde och drömde att jag fick ett sms i några sekunder innan det gick upp för mig att det var alarmet. Måndag morgon. Ska bli intressant att se hur den här dagen blir. Kanske får ork att sätta mig på något mysigt kafé efter jobbet och njuta av god latte och smarrig kafémacka? För innan jag hinner väcka mina trötta ögon till normal storlek igen (ja, de är inte speciellt stora då heller) så är det måndag kväll. 

2011-11-27
19:05:07

Våra liv börjar NUUU
- Våra liv börjar NUUU!!
Så brukade jag och min kompis säga under gymnasieåren så fort något gick som det "skulle". Det gällde oftast en kille. Som t.ex. när 22-åringen vi spanat in bjöd hem oss och ett killgäng till hans lägenhet. I smyg viskade jag och min kompis vårt mantra för välgång till varandra:
- Våra liv börjar NUUU...

Vad fan hände? Varför tyckte jag på den tiden att livet BÖRJADE var och varannan dag och numera tycker att livet känns som RÅÖVER var och varannan minut? När skedde den tokiga förändringen? Va fan, skärpning Malla. Nu ska jag vända trenden och börja återgå till att börja mantra:
- Mitt liv fortsätter NUUU!!!

Sluttramsat.

2011-11-27
15:36:11

Träning i min smak
från Tara nr 16, 2011ur Tara nr 16, 2011


Jag kan tänka mig att börja träna mer seriöst på att knipa under telefonsamtal, ta några fler promanader och hångla mer ofta... Hm. Ja, det kan jag tänka mig.

OBS! Sidorna med alla tips finns i sina orginalskick i senaste numret av Tara (nr 16, 2011).

2011-11-27
11:55:51

Trotsar vädret..
Det går inte att överleva den här gråa, blåsiga och regniga söndagen utan tröstgodis. Ältandet i skallen tar över om jag inte ger jag mig ut efter några filmer och en påse "plåster på såret". När ska såret läka?

2011-11-27
10:51:31

Dotter på 41
Mamma innan hon blev mammamamma och jag på Rhodos

Min mamma slutar aldrig vara mamma. Det spelar ingen roll att man har fyllt 41 år. I går skickades det ändå med dukar, lampa, kruka, värmeljus och två megastora ljus att tända i öppna spisen - och allt jag skulle göra var att hämta ett matsalsbord (som jag dessutom fått av dem). Min pappa slutar aldrig att vara pappa. Trots ledbesvär och medicinerad till max skulle det kånkas och bäras i går. Sedan fick jag nästan brotta ner både mamma och pappa för att de skulle ta emot pengar.

På andra bilden är mamma på besök hos mig i Grekland. Hon blev som en liten grekinna därnere och hon fick till och med en grekisk skomakare efter sig - tills farsan kom med på besök...

2011-11-27
09:56:01

Granskande ögon
Jag sitter här med granskande ögon och ser över lägenheten... Vad kan jag ändra på? Vad kan bli bättre? Det känns inte helt okej än. Jag har inte riktigt blivit kompis med matsalsdelen. Kanske ett gäng polare och gott käk gör bilden fullkomlig men det kan jag ju inte ha JÄMT..

I dag blir det i alla fall att softa inomhus vad det verkar. Det blåser nästan storm ute, regnar och ser trist ut. Hade jag varit lite smart hade jag hyrt några rullar och bunkrat en påse småååågodis redan i går. Orka ge sig ut nu. Nej, jag fortsätter med min granskande blick istället. Det brukar försvinna timmar när jag väl är i gång...

2011-11-26
21:56:10

Singer från förr

201111261769 (MMS)

Den här fina gamla symaskinen kunde vecklas upp ur ett av mina nya bord och blev en helt annan möbel.

2011-11-26
20:17:22

Vem vare??

201111261771 (MMS)

Alltså vem fan har köpt en GRÄDDIG blue cheese? Vem vare??

2011-11-26
19:23:53

Sorry för de kassa bilderna
Jag vet att jag la upp några skitkassa bilder nyss men jag orkar inte rigga några bättre ikväll. Är helt slut. Dessutom irriterad över att jag inte "får till" detaljerna. Nu borde Sussie vara här och stå lite framåtlutad och stampa från fot till fot och klappa med sina intalkade händer iförd endast sin onepiece - så skulle jag brotta ner henne på mitt tattargolv. Bring it on!  

2011-11-26
19:10:18

Hemma hos Cheeky Moi
bord 2bordet 3bild 4sovrumbord 1

2011-11-26
17:54:28

Vilken dag
Vilken dag...

Tog först länsbuss 513 ut till Fjugesta för att inhämta bord och stolar hos mina päron. På bussen satt en tjej med en ängslig pudel. Pudeln satt på ett eget säte och sneglade på mig precis som JAG var den som inte uppförde sig. Undrar just var DE DÄR tassarna hade varit innan?

Kånkade sedan in astunga möbler med reumatisk far i en liten kärra och drog tillbaka till stan. Starke brorsan mötte upp oss och möblerna kom på plats inom tio minuter. Sedan sprang han och jag runt på stan (inhandlade vinet!) och därefter har jag PIFFAT och DONAT så jag snart får ett nervsammanbrott. Va fan!

Bilder kommer om en stund. Ska ta ett glas vin och diska efter kycklingattacken i köket.

2011-11-26
08:35:36

Min rygg snarkar
Vaknade med en ryggsmärta som sällskap i morse. Den verkar snarka som en förkyld kille. Typiskt att den har segat till ytterligare samma dag som jag ska kånka på matsalsmöbler. Jag hoppas den hinner vakna och mjukna upp (brukar göra det) innan själva "lyftet" ska göras. Det är några timmar dit som tur är.

Senare ska jag väl rota fram mina två ensliga små julstjärnor som står på fot och placera ut dem i två utvalda fönster. Jag kan tänka mig att ha en i sovrummet, men den andra? Jag vill inte ta bort någon annan RIKTIG dekoration för att klämma in jultrams. Får se var den andra stjärnan hamnar. Tro nu inte att jag har något emot andra julpyntare - hade jag barn skulle det se ut som om julen spytt dekor överallt.

Nu ska jag svepa en mugg kaffe till och varsamt väcka upp ryggen...

2011-11-25
19:15:21

Innis and Gunn
bira
Det enda som blev kvar av exet. Nu dricks den upp.

2011-11-25
19:07:49

Tack alla ni som tittar in på bloggen!
Tack för att ni tittar in på min lilla harmlösa amatörblogg! Jag har precis gått igenom ett par fotoalbum till som ni kanske märker. Foton är ju fantastiska vägar till att kunna återuppleva en känsla eller en upplevelse. Jag minns farmor och farfars lantställe, deras växthus, deras goda egenodlade potatis från landet och hemrökta fisk som i går när jag ser bilderna därifrån. Jag minns mormor och morfars fina trädgård på Byggmästaregatan och hur kul det var att peta upp deras trädgårddplattor för att se myrorna fly i ren panik. Jag minns lukterna och ljuden från Rhodos när jag ser bilden på mig och Michalis. Minns hur bra jag mådde. Men jag i tajta flätor, röd klänning och vita knästrumpor med en ballong i handen? De måste ha gett mig Ryhypnol eller nåt...

Hur som helst ska uppdatera mig med lite nya bilder i helgen. Dagsfärska. Tack för att ni tittar in!!!

2011-11-25
18:55:25

Beteendemönster sitter djupt
unga föräldrar

2011-11-25
18:46:26

Farfars holk
växthuset

2011-11-25
18:41:52

Har tydligen tics jag också
inga läppar

Snyggaste looken i stan? Mina TICS som Sussie upptäckte en midsommar för några år sedan utvecklades tydligen redan under Greklandsåren. Här i väntan på käk med Michalis och i full gång med ticsen. (Biter in läpparna maniskt och här tycks jag till och med vara i trans.. Va fan!)

2011-11-25
18:36:05

Måste ha blivit mutad
Jag i klänning?

Vad fan hade de mutat med för att få mig att ha vita knästrumpor, redig klänning, liten kofta och flätor? Mamma måste ha bönat och bett mig. Bekväm? Nja..ni ser ju ansiktsuttrycket.

2011-11-25
06:21:23

Det GÖR inget
Som väntat tillbringade jag natten på soffan. För er som har läst min ännu nya blogg så har ni redan bekantat er med mina sömnsvårigheter så det är inte pga något partnerbråk. Förresten, om det hade varit parterbråk varför antog jag att det var JAG som skulle ligga på soffan? Kanske för att jag redan tillbringar var och varannan natt där numera ändå..

Men idag GÖR det inget. Det är fredag och i dag börjar helgen och i dag får vi lön. Inte för att den räcker långt den här månaden men i dag GÖR det inget. Första dagen vid lön är man verkligen "kung i baren" även om man inte lever som i Ugglas låt. Jag tänker vara "kung i baren" ändå - på mitt sätt. För som sagt, i dag GÖR det inget.

2011-11-24
22:51:24

Gör ett försök till en..
natti natti

..fast i soffan. Puffat upp kuddar och tänt fler värmeljus.
Over & Out.

2011-11-24
18:43:13

Scheiße
Tog sällskap med ABW (eller "Jag heter ABK"?) eftersom vi skulle åt samma håll efter jobbet. Hon i en snygg liten röd trenchcoat och käck väska och jag i nopprig nördkappa från HM och en trasig väska (och mysbrallor!). Inser att jag har saknat våra promenader mer än jag trodde. Självklart saknar jag motionen men framförallt pratstunden och sällskapet. Nu blev det en så pass kort promenad att bara jag hann bitcha om mitt. Måste ta en riktig tjejkväll med the girls snart. Det stärker i den trista vardagen att ha människor man gillar runt omkring sig.

Är lite irro över att ha missat en snabbvisit av Sussie Pussie i dag. Scheiße!

2011-11-24
18:22:01

Lika som bär?
runar och bonde

Ja..vem är vem egentligen?

2011-11-24
06:33:41

Läs Pascalidous blogg

Läs Alexandra Pascalidous blogg http://blogg.yourlife.nu/alexandra-pascalidou/

2011-11-24
06:14:20

Flirtiga fransar
 http://www.aftonbladet.se/sofismode/article13664578.ab?teaser=true

Aftonbladet har en artikel med rubriken: Flirtiga fransar på ett ögonblick
De visar en bild på supervackra Megan Fox och rapporterar om vilken mascara de har testat fram som ska ge dig flirtiga frasar på bästa sätt. Eeeehh, kommer jag se ut som Megan Fox om jag borstar mina små grisögonfransar med rätt mascara? Varför visar de inte en bild på...Babben?

Min rubrik i Cheeky Malinbladet hade varit: Flirtiga fransar för dig som liknar Babben mer än Megan Fox på ett ögonblick!

2011-11-23
23:36:59

Var är klackarna?
tofflor

Den näst sista festen jag var på innehöll inga klackar alls... Fast jag hade faktiskt ett par stövlar med höga klackar på mig dit men jag kom hem i ett par lånade ankelboots med låg klack. Okeeeej. Har ni svårt för att läsa texten ovan kan jag förtydliga att A-L hade skinnbrax på.

2011-11-23
20:57:07

Jävlar vilken äcklig bonde
Har inte sett Bonde söker fru förut men... Han, den där Runar-kopian, hur jävla äcklig är han? Jag spyr.

2011-11-23
19:14:39

Pausar

Det känns som jag har tryckt på pauseknappen i mitt liv. Igen. Jag har ingen ork till någonting och sätter hela tiden upp nya mål när jag måste trycka på play igen. Just i dag är jag fokuserad på att få hit matbord och stolar i helgen och SEDAN trycker jag på play. Då j-lar.

Jag har tyvärr missat mina senaste utlovade dagar då livet kan börja igen. Det kan vara allt från tidpunkter som "när jag får lön" eller "efter helgen" och varför inte: "På måndag - DÅ jag börjar leva igen".

Problemet är att jag känner mig själv och hur mycket jag gillar ensamheten. Mitt asociala jag är alltid lika krävande som mitt sociala jag. Frågan är vem som vinner vintertid? Känns orättvist mot mitt sociala jag men... Jag pausar ju bara. Playknappen finns kvar.

2011-11-23
18:03:17

Papillie & Papilla
Sussie och Camilla

Till Sussie och Camilla: Ät för fan era små fjärilar!

2011-11-22
21:59:12

Men hallååå?
knx knx

Sitter du i din OnePiece och fiser? Men hallååå?

2011-11-22
18:41:18

Otänkbart
Upplever dagarna som kortare än kortast just nu. Det är mörkt när man går till jobbet och det är mörkt när man går hem. Jag vet att det inte är kväll när jag kommer hem men det KÄNNS som det är kväll. Vill inte och orkar inte hitta på eller göra någonting.

Att göra något annat än att inta soffpositionen är otänkbart.

2011-11-22
18:33:21

Dagens middag
göttgott va re

2011-11-22
06:39:40

Minns ni nörden?
På 80-taletnutid

Minns ni nördiga Richard Marx? Where ever you go I'll be right here waiting for you-låten som man motvilligt gillade trots nörden som sjöng. På den tiden gillade man ju hårdrock! Anyway, såg ett klipp av honom som inte verkade så gammalt och jag vet inte vad som är värst? Hans opererade 47-åriga fejs eller att han verkade gaggig och slemmig på samma gång? No way I will be here waiting for you!

2011-11-21
20:03:21

Majsan var en kille
husdjur

Det har varit mycket snack om husdjur i dag. Det började med att en hamster bet någons dotter i tummen och en annan familj fick fiskbebisar i akvariet. Jag har som pälsallergiker ändå haft ett par kaniner och några undulater, en zebrafinkfamilj som la tusen ägg och lät som små dataspel samt en galen kanariefågel vid namn Agnes som lyckades picka sig själv skallig. Hur? Det måste ha varit en vig näbb.

Fast det enda riktiga husdjuret som räknas är ändå Majsan, den lilla grekiska landsköldpaddan som vi fick överta av någon bekant till grannen. Hon var supercool. Vi hade tyvärr ingen koll på hur man skulle ta hand om en sköldpadda på 80talet så hon fick mest äta isbergssallad - det värsta man kan ge en padda tydligen. Hon ÄLSKADE mandariner och kom skavandes över golvtrösklarna i ren panik om man skalade en mandarin. Hon var väl sugen på mat med smak. Stackars Majsan.

Fast det är en grej till, Majsan hade en stor kärlek till träskor. Lite too much om ni fattar. Vi märkte att hon dansade och stötte emot träskorna om man "lekte" lite runt henne. Så stegrade hon plötsligt träskon och väste tills det gick. Jo då ni hörde rätt. Majsan var en liten kille.

2011-11-21
17:34:19

Julen tipp tappar sig fram
En månad kvar till jul (nästan) och det börjar märkas. I omklädningsrummet diskuterades julgranskulor och jag fick tips om att bunkra upp nya inköp direkt efter jul istället. "Tänk långsiktigt!" sa kollegan till kortsiktiga mig.

I mataffären åkte likt förbannat en juleskumpåse ner i korgen. Den måste ha egna små ben. På vägen hem mötte jag en ärtig kollega som var på jakt efter saffran. Jag har aldrig i hela mitt liv köpt saffran. Jo, på Symi i Grekland för det "hörde till" att köpa billiga kryddor där. Men jag har ingen aning om vad jag gjorde av den. Inte bakade jag något i alla fall. Kanske ska ge mig på en bakdag snart? Numera tycker jag faktiskt att det är kul och det MÅSTE väl ändå ha med åldern att göra? 
Naa...

Så till slut kom jag hem och trampade på ett golv täckt med julerbjudanden från varenda katalog inom landets gränser. Tror jag vill hoppa över julen i år. Skulle vara så skönt att bli lullig på rödvin och svulla på gott gott hemma i myskläderna.

Fan det låter som julklappat och klart.

2011-11-21
06:27:25

Segt
Usch efter en sömnlös natt vet jag att det kommer bli en jobbig måndag i dag. Det är bara att hoppas att den går hyfsat snabbt och jag snart är hemma igen. Vill helst ligga i vinteride nu och samla energi till våren eller nästa semester. Vill lata mig. Så dags att börja köpa triss eller spela på Lotto för det är nog den enda chansen till drömvilla vid havet att pensionera sig i. Men drömma går ju...

2011-11-21
00:00:25

The Holiday
Bra film

Har ni inte sett den så kan den rekommenderas. Vet att den går på trean ikväll men själv har jag den på dvd och har sett den ett flertal ggr. Man både skrattar och gråter. Kan ha med min ålder, mitt kön och min status att göra i och för sig. Hur som helst så är Jude Law sitt allra snyggaste och charmigaste jag...grr.

2011-11-20
16:51:23

Snits på hög nivå

Farmor och farfar + mats och jagBrunt var nog "det nya svarta" den hösten.

2011-11-20
09:35:41

Hjälte!!
Ambulanskille som räddade barn Läs hela artikeln: http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article13959975.ab

Femåringen hittades livlös på botten av simbassängen. En badande ambulanssjukskötare agerade blixtsnabbt – och räddade pojkens liv.
Ambulanssjukskötaren Johan Wallentin, 33, råkade befinna sig på badet med sin dotter och gick fram till den livlösa pojken på golvet.
– Då hade han ingen andning och troligen ingen puls, säger han.
Johan Wallentin började genast göra hjärt-lungräddning på femåringen. Det kan ha räddat pojkens liv.

Vilken hjälte!!!!

2011-11-20
09:01:28

Grymt nöjd
Sitter med morgonkoppen och har tänt levande ljus lite här och där. Är grymt nöjd med nya möbleringen. Nästa helg kommer matsalsmöblerna och den sista detaljen ställs på plats. Kanske ett par gardiner på Indiska också förresten. Då hängs den sista detaljen på plats. Kanske en fin duk också eller något som står på bordet? DÅ läggs den sista detaljen på plats.... Ja ni hör ju. Issues.

2011-11-20
00:47:17

Vad hände egentligen med Brakskiten?
När jag och bästisen Sussie hamnade på Poros 1990 så utveckade vi ett kodat språk så ingen skulle förstå vad vi pratade om på svenska. På den tiden snackade ingen grek svenska på lilla Poros (en kille kunde norska) så vi kunde tryggt prata om allt och alla utan att de fattade något. Det vill säga, OM  vi undvek vissa ord. Vi sa till exempel "killen från landet som ser ut som en stövel" istället för att säga "han från Italien" eller påhittade smeknamn istället för namn. Vi utvecklade ett helt register av smeknamn.

Hur vi kom ihåg alla är en gåta i dag. Vad hände t ex med Brakskiten? Han som fick sitt namn efter att ha serverat oss under stressig kväll på George Café och Sussie tyckte det såg ut som han sprang och fes mellan borden. "Nu sket han, jag såg det!" Varpå han fick heta Brakskiten. Hans riktiga namn var Kostas. Skitsnygg dessutom. En kille var son till lokala bagaren och var gay.. Fick heta Bagardottern. Inte så svårvalt. Superfin kille vid namn Vangelis.

Sedan hade vi Giorgios som Sussie polade med, han hade en vespa med gul lampa och honom kallade vi Vespan. Har för mig att vi hade typ fem olika namn på honom. Vi kunde ju inte kalla honom Vespan så han hörde. Tasos och Vaggelis på Slalom Bar kallade vi för Gnällspik och Glasögonormen. Va fan, jag minns ju inte roliga nu. JO!! En gubbe som skröt om att han hade varit med i filmen Zorba och dansat hade konstig form på skallen så honom kallade vi Apskallen. Glömmer aldrig när jag flera år senare satt på Rhodos och tittade i en kvinnas album och hon nämner i förbifarten något om filmen Zorba och på bilden ser jag Apskallen. Hon var måttligt road av min kommentar: "Känner du APSKALLEN?"

Men undrar vad som blev av alla killarna så här 21 år senare? Vad hände egentligen med Brakskiten?

2011-11-20
00:04:57

Grekland 1991
klockkökPoros -91

Porosgäng 1991.
Giorgos, Christos, jag, Annika, Sussie, Marie och längst fram Per.

2011-11-19
22:51:27

Ärlighet på fyllan

Efter som jag har druckit några glas vin så känner jag mig tuff - mycket tuff. Så här kommer en reflektion över min singelstatus. En killkompis ringde och ville att jag skulle gå med ut ikväll men jag vill sitta hemma och känna mig ensam. P A T E T I S K T. Vet inte vad fan jag pysslar med, men tanken på att stå ute i minglet får mig att rysa. Jag har inga problem med att vara singel. Jag skaffar aldrig killar för att jag "måste ha någon".

Kan det vara så att det inte går att avgöra om en relation är bra eller dålig förrän den är över? Kan man verkligen avgöra det när man är förblindad av kärlek och accepterar alla dåliga sidor för att man helt enkelt älskar de bra sidorna så mycket? Är kärleken blind? Jag tror faktiskt att det kan vara så. Hur många gånger har man inte tyckt att någon är fantastisk för att sedan upptäcka att kärleken ändå sakta har dött ut. Ibland bara dör den och ibland får den hjälp att dö av olika saker. Den kräver arbete – kärleken.

Jag har dock alltid haft förmågan och turen att kunna se tillbaka på mina relationer på ett positivt sätt. Det spelar ingen roll om det är mina eller killens känslor som svalnat och jag har respekt för mina ex och en förståelse för vad jag en gång kände för dem. Nu har jag som ”klok” 41-åring upplevt tron om av att vara väldigt omtyckt, till att få veta att det inte är sant – över telefonen med två meningar. Det gör att jag ifrågasätter hela skiten. Levde cyniska jag i en jävla drömvärld? Jag gick från tron om att vara i en riktig relation till att få status som en one-night-stand på två meningar. Så ut och mingla igen? Nej, det lockar inte.

2011-11-19
15:40:59

Stackars min granne
Stackars min nya granne som flyttat in under mig. Han måste undra vad det är för nervknippe till brud som bor ovanpå och som aldrig slutar dra runt på möbler. Jag vet precis hur han känner - bodde själv under en hel jäkla nervknippefamilj MED nervhund förut..

Jag har nu bestämt mig för att behålla två av de tre gamla hyllorna och har lovat bort skinnfåtöljen till "Dråparn". Hon kunde ta den till sin sovrum sa hon. Perfekt. UT MED DET GAMLA! In med det nyaaaa. Nästa helg ska det bökas hit matsalsmöbler och då vill jag ha rummet alles klar. Kämpar på efter min mikropaus och energiboostar med smågodis. Äh fuck it.

2011-11-19
15:28:17

Sunkiga Svartån
Nov 19

Till och med skräpiga och sunkiga Svartån kan se fin ut en solig höstdag - beroende på vad som speglar sig i den..

2011-11-19
09:51:06

Välpackad hylla
böckermorgonstund i soffan

Välpackad hylla efter allt bök och stök i går kväll. Sitter i soffan (på min blå morgonrock) och stirrar mig blind på hyllan. Blev det bra? Ska jag flytta tillbaka alla böcker? Vad gör jag av gamla hyllorna (3 st) och vem fan ska kånka upp dem till vinden åt mig? Suck... Varför började jag ens detta projekt? Och varför drack jag vinet?

2011-11-18
21:59:26

Ja men skål då

201111181732 (MMS)

Hick..

2011-11-18
16:46:37

Kärringdraget i mig
Vad är det för fel på dagens ungdomar? Undrar kärringen inom mig. Varför kan de inte hålla sig på rätt sida av vägen när de går i en klunga och varför kan de inte se sig om INNAN de väljer att gå över gatan?

Jag kom cyklandes på min kärringhoj med trasig CYKELKORG (ja det är sant - jag har cykelkorg) och matkassar på vardera sida om styret så balansen var lite si och så. Tur att jag hade min täckjacka på mig och inte någon jäkla damkappa för det hade verkligen varit pricken över i:et. Hur som helst, jag cyklade orädd in i en klunga kids som flockades och utan att se sig om så glider de över framför min cykel så jag fick bromsa och nästan välta pga de där jäkla matkassarna. Plötsligt hör jag min egen röst (lite myndigt): Men hallå? Du kan väl inte gå hur som helst? Du måste ju se dig om!

Och därmed insåg jag att jag hade blivit kärringen som gapade på mig och mina polare när vi var på väg till högstadiet för x antal år sedan. Kärringen som vi tyckte var onödigt sur och gnällig. Jag har blivit "den där kärringen" för några av dagens ungdom i dag. Stabilt.

2011-11-17
22:21:27

Aten 17 november
aten17 nov

30 000 demonstranter drabbade samman med polis i Aten i dag. Maskerade ungdomar kastade brandbomber mot poliserna – som svarade med tårgas. Demonstranterna hade samlats för att uppmärksamma årsdagen för när den grekiska diktaturen satte in stridsvagnar mot ett studentuppror 1973.

Se hela artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13951001.ab 

2011-11-17
19:45:04

Ska lägga det på minnet
sant

Snodde den här från en kompis på fejan. Ska lägga det på minnet...

2011-11-17
19:26:19

Rull rull...
Sussie på toa

Vem kan ligga bakom? Hm?

2011-11-17
18:55:17

Cheeky Fleece
Äntligen hemma med tända ljus och iklädd min morgon-/kvällsmysrock i fleece och ser fram emot lite soffhäng... Jag har redan misslyckats med den nyttiga veckan för jag kom hem till en present som gick att glufsa i sig. Vilket jag gjorde. 

Nu sitter jag här i min osexiga fleecerock och bloggar. Shit, tänker ni, vilket innehållsrikt liv hon har. Not.  

2011-11-17
06:26:37

Ssk A-M S
Litet meddelande bara till dig: Det känns toppen att ha dig på plats!!

2011-11-16
22:45:53

Jag har issues
Vad är det för fel på mig? Jag har varit besatt av att hitta ett matbord och stolar men sedan mitt butiksbeställda matbordsset utgick från sortimentet (och annan skit hände i mitt liv), så har jag varken orkat eller haft råd att leta efter nytt. Fast jag har på något sätt lyckats sysselsätta mina tankar och spendera mina pengar på andra ting. Vet inte om jag försöker rätta till mitt inre tillfälliga, men ack än dock jävligt pågående, kaos genom att ändra sådant jag KAN ändra? Jag började visserligen stormöblera redan innan dråpslaget - hade det väl på känn.

Anyway, för en kvart sedan stod jag och kollade på min bokhylla och inser att jag retar ihjäl mig på den. Vill börja kånka böcker redan i natt men motstår frestelsen och håller mig. Funderar på att fylla ut min andra lilla hylla med MASSOR av böcker och göra mig av med den gamla for good. In med den nya och UT med den gamla.

Kliar i hela mig. Ska sätta mig och leta bokhyllor på nätet..

2011-11-16
20:41:28

Nödvändiga japanska fraser att kunna?
Ha ha

Ur Lonely Planet - phrasebook (2008). Ifall ni ska ur och resa står det under rubriken "Sex" sidan 130. Ärligt. Vill man ens veta vad som står i deras frasbok om det svenska språket?

2011-11-16
18:58:56

Jonas Gardell skriver
Läsvärt av Jonas Gardell. Hur vill Du behandlas?

http://www.expressen.se/kultur/1.2623645/vad-vager-en-kissbloja
 

2011-11-16
18:35:59

Retad för nya tröjan

Jag och mina vänner kan vara ganska råa i tonen mot varandra även om vi naturligtvis håller oss inom vissa gränser. Häromdagen berättade en kollega om en ny tröja hennes dotter SBA (min bästa vän) köpt på en av stans mer tantiga kedjor. Det har hon aldrig gjort förut vill jag tillägga. Hon är pojkflickan som går i baggy jeans eller punkbrallor med coola t-shirts och har blonderad mohikanfrilla. Så beskrivningen av tröjan med "skinnlappar över ärmarna och några dragkedjor" lät som rediga Brittas tröja fast lite upphottad. Då la min kollega till att den faktiskt var "snitsig". Jag och en annan kollega bröt ihop. SNITSIG? Så nu tänkte jag: Har SBA köpt en tanttröja som har skinnlappar och som är snitsig?

För tio minuter sedan fick jag ett mms från en kollega till SBA. Bilden var av SBA i självaste tröjan och med en text som sa: "Notera skinnlappen på ärmen, hur stolt hon är över sin nya fina Tant Kedja-tröja...!"
Mitt svar: "Storstan here I come-varning".

Det låter elakt men jag kan inte låta bli att reta SBA för hennes nya Tant Kedja-tröja av tre anledningar:
1) SBA kommer aldrig att bli tant
2) SBA kommer aldrig ens att växa upp (läser fortfarande serietidningar av nöje?? Va fan?)
3) Löööv her

2011-11-16
06:16:29

Längtar redan hem
Åhh, fy vad segt det är att gå upp när det är mörkt. Varför måste det vara så mörkt? Ögonen skiftar mellan vått och torrt och jag kan inte sluta gnugga dem. Antar att jag kommer se lite sliten ut i dag och trots att jag fortfarande sitter hemma i morgonrocken så längtar jag redan hem...

2011-11-15
22:10:34

Tjaa...

Ägg

Vad kan jag säga? Blev sugen på ägg i gladpack eller nå't.

2011-11-15
21:39:36

En röst från Norge
Snackade precis med bästa kompisen som är i Norge på jobbresa. Hon drar dit titt som tätt så när hon suckade fram sin besvikelse över den tråkiga lunchen så hade jag hört det förr. Hon nämnde bl a "kokta ägg i gladpack" samt "en äcklig tjock våffla som skulle ätas med gräddfil och nån sylt...troooligt".

Hon valde därför att trycka i sig en förpackning jordnötter på hotellrummet som hon misstänkte "antagligen kommer kosta 4000 spänn". Fast hon var lyrisk över middagen! Lyckligtvis hade de övertalat henne till att hänga med och käka middag. Men... jag hoppar över hennes barnförbjudna beskrivning av upplevelsen. Hon var jävligt nöjd i alla fall.

2011-11-15
06:37:47

Coolaste rivjärnet
igelkott

Rivjärn 99 kr - Hur söt får man va?

http://www.callitdesign.se/kok/for_kryddor/ostrivare_kasimir.html

2011-11-15
06:28:05

Grrrr...
röd

http://www.forr.se/kok/koziol/kniven_coco_gron.html 119 kr

2011-11-15
06:26:31

Presenttips


tårtkniv

                       119 kr för cool tårtspade
http://www.forr.se/kok/koziol/kniven_coco_gron.html"><img

2011-11-15
06:14:44

Tål att sägas igen
Rachel Ray, sluta slicka! Ta ett "chill pill" och stop annoying me.

2011-11-14
21:27:16

Kurrande mage och några få banala jäkla laster

Det enda som skulle kunna kompensera min kurrande dietmage är att få kedjeröka men det har jag också lagt av med. Det får mig att tänka: Vad har jag egentligen för laster?

Jag har t ex slutat leta efter losers på krogen, jag röker inte längre (typ), jag äter nyttigt (jaaa, jag vet att det är första dagen IGEN) och jag har minimerat mitt intag av coca light dramatiskt. Så, vad har jag egentligen för laster kvar? Låt se, jag är ganska duktig på att vara lat. Är det min enda last? Hm, har varit ganska flitig på att spendera pengar efter att jag blev dumpad så kanske är jag en shopoholic? Eller man måste nog spendera över sina tillgångar för att bli det. Så långt har jag inte gått än. Jag fegisshoppar. Vad mer? Jag dricker ju fanimej knappt alkohol...fast så fort jag skrev det blev jag sugen på ett glas rött. 

Helst skulle jag vilja sitta på en mysig plats just nu med en flaska vin, ett paket cigg, en snygg och charmig kille och bara lata! Och samtidigt veta om att kylen hemma är proppad med cola light och fet choklad. Mums.

Men nej, jag har inga laster. I så fall bara några få banala jäkla laster.

2011-11-14
18:05:56

Måndagskaos
Matlådan visade sig vara mitt minsta bekymmer i dag. Gott var det också!
I dag har jag nämligen haft en "typisk måndag" på jobbet. Ni vet, när alla småsaker sker samtidigt och orsakar större problem än om de inträffar en i taget. Räddningen blev till slut KB i sin nya blus (och fingrarna ÖVER bordet).  

Hojade därefter förbi Willys och handlade lite mer grönsaker och som tur var hade jag för en gångs skull cykellyset på för när jag kom ut stod det flera poliser som ivrigt skrev böteslappar till cyklister utan lyse! Jag cyklade (nästan visslande) förbi som en SUPERNÖJD besserwisser. "Jaså, har ni ingen lampa?" 

Nu sitter jag hemma och tar igen mig en stund i soffan innan det är dags att fräsa käk till både tallrik och låda.


2011-11-14
06:25:00

Måndagsmorgon
Så har det plötsligt blivit måndag igen. Helgen gick snabbt trots att jag inte fyllde den med några direkt spännande evenemang. Fredagen innehöll hög mysfaktor men vad hände med lördagen?

Som utlovat till mig själv påbörjar jag i dag ett mer nyttigt levene (igen) och nu sitter jag här efter en snål frukost och längtar till lunchlådan. Åh, tänker ni, vad har hon i den? Det ligger två kokta ägg, bladspenat och tomat i lådan. Det ni!

Hua.. hur ska det här gå?

2011-11-13
19:35:11

Magnum P.I.

magnum pi

Äh! Jag behöver väl inte vaxa läppen? Kanske söker jobb på Hawaii som privatdeckare istället.

2011-11-13
19:01:12

En härlig tur
Farmor och farfar

Undrar om de klev av och sa: Det var en härlig tur det!

2011-11-13
17:08:58

Nya tag
I morgon tar jag nya tag och börjar sköta kosten bättre än vad jag har gjort under den senaste månaden. Jag har till stor del levt på flingor och mjölk, rostat bröd och annat trams. Inte för att jag föredrar det framför annan mat utan av ren lathet och till viss del en känsla av "skitsamma". Jag bara la av all ansträngning till ett välmående. Nu har jag tröttnat på det här och tar nya tag.

2011-11-13
16:54:09

Lite trassligt
Utanför OTE 1993

Hittade den här bilden av en grek som fibblar med trasslet utanför telebolaget OTE, 1993. Undrar om han har koll på sladdarna?

2011-11-13
09:00:34

Fars dag
I dag är det Fars dag så det blir väl en tur ut med länsbussen igen. Jag vet att många av mina vänner önskar att de hade en far att fira i dag och därför tänker jag inte glömma bort min egen.

Farsan. Det var av honom jag fick min första Noiceplatta "En kväll i tunnelbanan" som var den coolaste plattan man kunde äga som barn. Jag hade ingen aning om vad en tunnelbana var ens - bara att det var coolt.
Det var också farsan som gav mig ett tiopack nya kassettband då och då. Det var sann glädje mina vänner. Tio band som var sprillans nya och som gav nya möjligheter att sitta klistrad vid RADION för att spela in nya favoritlåtar. Ja, det kunde ta dagar och veckor att få ihop bra material. Jag ansåg själv att jag var ganska bra på det. Det var det värt! Även om jag uppskattar innovationer som Spotify så önskar jag att den nya generationen ungar kunde få känna samma glädje över en sådan enkel liten pryl som ett tiopack nya kassettband.

Till alla andra fäder som jag känner: Grattis!

2011-11-12
23:52:36

Det här är ingen jäkla bar

Minnen från Grekland…

Det finns en aldrig sinande källa av minnen från Grekland hos mig och det jag inte minns finns nerkladdat i ett gäng ritblock, anteckningsblock samt vad som än gick att skriva i. Under alla åren där fylldes många dagböcker med tankar, upplevelser, trams och skitsnack. Har lådor med gamla dagböcker!

Taget direkt ur minnet så kan jag dela med mig en upplevelse som jag och mina vänner ofta skrattat åt i efterhand.  Under de första tre åren i Grekland var jag bosatt på ön Poros (1990-92).  Där åkte många greker till ett litet bageri tidigt om morgonen efter att nattklubbarna stängt. Klockan brukade hinna bli runt sextiden på morgonen, ibland kanske till och med runt åttatiden. Det var nybakade pajer som lockade grekerna, men vi åkte nog mest dit för det var där alla killarna hängde.

Vi stod där råflirtiga och köade fram till den lilla luckan som bagaren och hans son öppnade ut till gatan och till oss hungriga fyllon. Grekerna köpte väl kanske oftast bara någon dryck och en paj var, men så en natt gled jag minsann fram till luckan, tittade in på en svettig gubbe (bagaren) och gapade på engelska:

- En paj och åtta öl!

Gubben ilsknade genast till och skrek tillbaka på engelska med supergrekisk brytning:

- THIS IS NO FUCKING BAR!!! (Nästan som THIS IS SPARTA!)

Därefter åkte luckan igen med en smäll. Där stod jag först i kön med tio hungriga greker bakom mig. Jag var inte så poppis den natten och min idé om efterfest stendog…

2011-11-12
17:30:40

Aha!
Bakgrunden till MIN rygg
Nu vet ni varifrån jag har fått min RAKA rygg (men hålla in magen brukar jag dessvärre glömma bort).

2011-11-12
12:33:47

Otrygg taxi
En god vän berättade nyss om en obehaglig taxiresa hon och en väninna till henne varit med om. För ett par veckor sedan hoppade de in i en taxi, inte en svarttaxi utan från ett känt taxibolag, och chauffören frågade: "Har ni beställt?" "Nej." Han upprepade frågan och fick återigen ett nekande svar. Han frågade igen: "Har ni beställt?" Då fick de känslan av att han behövde höra ett "ja" för att kunna åka och de sa "ja vi har beställt". 

Taxin började därefter att köra och allt verkade tydligen vara i sin ordning tills chauffören fick för sig att sakta in och stanna utanför McDonald's. Han ropade till sig ett par blonda tjejer som nyfiket gick fram för att kolla vad som stod på. Så säger han: "Jag vill knulla dig." 

Min kompis och hennes väninna satt båda i baksätet och bevittnade detta beteende. Chockat satt de kvar när han körde vidare som om ingenting hade hänt (han fick naturligtvis INTE napp). Han sa att han skulle dra av en krona på priset när klagomål från baksätet hördes. Väl framme och vid betalningen så hade han ingen växel heller. Han kastade slutligen ut växeln genom fönstret innan han gasade i väg. Va fan? Är detta hur en taxichaufför i stan uppför sig? Hur hade situationen sett ut om en onykter 19-årig tjej satt sig i hans bil? Är gatorna plötsligt ett säkrare alternativ i Örebro?

Taxibolaget KAN ha varit Taxi Kurir. Hon minns inte helt säkert. Chauffören var i 30-års åldern och hade utländskt påbrå. Ta en annan taxi om ni har möjlighet. Jag tar cykeln.

OBS!! TILLÄGG 13/11: Det var en bil från Sverigetaxi.

2011-11-11
22:08:47

Filmtajm
afrikas blomma Ska kolla film i datorn och väljer den här verklighetsbaserade filmen. Kanske är sevärd?

Som 5-åring blir Waris Dirie omskuren, och som 13-åring blir hon bortgift. Det är inte så konstigt att den tonåriga somaliska flickan flyr till Europa. Hon lever under en tid på Londons gator som en illegal invandrare, tills en barmhärtig kvinna erbjuder henne vänskap och tak över huvudet. Efter ett tag får hon jobb på en snabbmatsrestaurang där en modefotograf faller för hennes exotiska utseende. Waris förvandling till internationell toppmodell kan börja.

En blomma i Afrikas öken är baserad på Waris Diries bästsäljande självbiografi och skildrar hennes omtumlande flykt från hemlandet till en tillvaro som en av världens största supermodeller - och idag ledare i kampen mot könsstympning. Det är ett gripande och varmt drama om att återskapa sitt liv och en ilsken uppmaning att stoppa en barbarisk tortyr som drabbar kvinnor världen över.

Texten tagen från http://cdon.se/film/en_blomma_i_afrikas_%C3%B6ken-14466541

2011-11-11
21:39:25

Expressens djungeltrumma
Köpte en Expressen i dag samt den lilla bilagan med skvaller. Tröttsam läsning, eller jag menar tröttsamt bläddrande genom trams. Hakade visserligen upp mig lite på att Niclas Wahlgren och hans tacka Laila Bagge tydligen fått HATMEJL från idioter som är upprörda över att de inte vill visa sin nyfödda bebis i media. Va? Vilka idioter det finns. Hur orkar de?  

2011-11-11
21:33:23

Jaha va bra...
...och här satt jag och kände mig onyttig helt i onöden?

...och här satt jag och kände mig onyttig helt i onödan?

2011-11-10
20:43:28

Gamla bloggen
sköldpaddan

2011-11-10
20:14:45

I väntrummet...
I dag satt jag i ett väntrum på en vårdcentral och studerade folk och inredning och var samtidigt döfrestad att skriva ett inlägg till bloggen. Här kommer en kort resumé flera timmar efteråt. Ska försöka komma ihåg allt...

Jag var som vanligt ute i supergod tid (över en halvtimme) men på en vårdcentral låg jag tydligen i lä. Va fan? Hängde de på låset? Precis som om de vore pensionärer som ska handla billig ost på matbutiken stod de säkert vid entrén och tittade ängsligt på sina klockor. "Ska de inte öppna? Min klocka är halv 8.. "

Det fanns en enda ledig stol i väntrummet då jag kom. Där klämde jag ner mig och började iaktta. Jag blev naturligtvis inkallad sist av alla och efter mig så var väntrummet tomt. Jag gick med detta besöket från att vara den som alltid är ute i för god tid - till den som alltid är försenad.

I väntrummet trängdes män och kvinnor, unga som gamla. Jag såg en äldre man som sa att han kände sig yr trots att han satt ner och hans assistent som hellre spelade Angry Birds än att ställa sig upp och hjälpa honom. Sedan var det killen, en tuff tonåring, som såg ut som att han kanske behövde lägga om en skottskada men som kommit för att få sina vaxproppar spolade. Såg dessutom en pappa med sin lilla dotter och imponerades av att han gjorde sig besväret att krångla upp ett par små pusselbitar som föll bakom stolen. Där satt jag med min matlåda med immigt lock innehållande tre torra pannkakor och nu kan man ju undra vad alla de andra trodde låg där i? "Vad fan ska hon lämna in för prov?"

Dagens favorit är nog kvinnan i 60-års åldern som hade ankelboots som KLIRRADE som fan. Klirr-klirr, klirr-klirr, klirr-klirr... Jag var galet frestad att skrika: "Look out! There's a new sheriff in town!"

Men jag satt snällt och väntade på min tur. Sist av alla.

2011-11-09
21:26:32

Yeah right..
pappa i tidningen
                                                                                  Julen 1970

Det har nog INTE blivit mindre tv-tittande genom åren för farsan.

2011-11-09
19:05:05

Det var inte jag
Jag vet inte om det här är vanligt bland er andra men jag tycker mig kunna uppfatta ett visst samtycke utan att egentligen ha diskuterat det...

Det här med att vara superkissnödig och på gränsen till att d r o p p a innan man uppsöker toalett - och så möts man av en "oborstad toastol". Det vill säga, någon som har besökt den precis innan och lukten hänger kvar som en seg odöööör över hela utrymmet samt att stolen har spraymålats, kletats ner eller lämnat glidspår. Vad gör ni?

Jag går. Lika snabbt som jag hittar dessa "left overs" så vänder jag på klacken och går ut igen, på jakt efter ny borstad toastol. Fast det är då jag utvecklar skräcken. Skräcken av att bli sedd, snabbt ilande ifrån den oborstade toastolen och sedan bli beskylld av att vara den utan hyfs och den med odööören.

Har lyckligtvis inte råkat d r o p p a än under dessa traumatiska upplevelser. Det är naturligtvis offentliga toaletter, t ex på jobbet och restauranger. Det sistnämna är ju sista platsen man vill mötas av någons tömda tarm. Precis lagom för desserten. Nej tack.

Borsta ur för fan! Det var inte jag.

2011-11-09
18:42:38

Hösten – inte alls så illa
dimmig dag

Det här är en tidig novembermorgon.

Undrar om detta är året då jag kommer lära mig att uppskatta hösten? Kan det vara så? Nu är det inte så att jag tyckt illa om hösten förut men jag har inte riktigt brytt mig alls. Eller jo, jag har tyckt illa om den. När andra snackat om årstider och om hur fiiiin hösten är med alla vackra löv och färger så kände jag bara ett tröttsamt: ”Jaaaha?” Jag förstod inte alls deras resonemang. Är inte hösten bara mörk, blåsig, regnig, jävligt tröttsam efter den härliga sommarsemestern samt en påminnelse om hur läääänge det dröjer till nästa sommar? Eller?

Fast i år har jag upptäckt något. Så jätteblåsigt är det inte. Det har inte ens regnat mycket. Nja, hösten kan faktiskt vara riktigt fin. Fast trött är jag och det är mörk som graven ute redan vid halv fem. Så jag säger bara:

Hösten – inte alls så illa.

2011-11-08
19:24:02

Polkafrossa

Den gyllene regeln om att inte handla mat när man är hungrig borde vara ett tvång. Man borde bli stoppad i dörren på matbutikerna om man avslöjade minsta tecken på hunger eller ens minsta lilla sug.

Hur nyttig mat jag än planerade att köpa i dag så slank ändå den jäkla påsen med juleskum ner i kundkorgen. Eller nu ljög jag - två påsar! En med traditionell smak och en med polkasmak. "Den måste vara god" tänkte jag och gav mig själv tillåtelse att köpa även den.

Därefter kom jag hem, lagade mat och sparade rester till matlådan i morgon, tog en dusch och fixade lite hemma tills den ena påsen slets upp i ett Estrellaliknande ryck. Polkasmak på skumtomtar? Ja det funkar. Det funkade så pass bra att hela påsen frossades. Nu mår jag illa. Over & Out.

2011-11-07
19:23:09

Smör 1916
Farmor

* Receptet har hon naturligtvis fått från någon eftersom hon är född 1911.

2011-11-07
18:26:32

Beundrar tålamodet
Jag måste uttrycka min beundran för folk som besitter ett stort tålamod. Råkade höra ett samtal idag mellan en äldre dement person och dennes medföljare. Vilket tålamod. Måtte jag ha turen att få sådan omtanke om jag blir dement. Hyser stor beundran för tålamodet jag bevittnade idag.

2011-11-07
06:29:17

Ny vecka med mindfulness?

Veckorna tickar snabbt vidare mot ett nytt år. Man räknar ner dagarna till helgerna och sedan är det plötsligt måndag igen. Det är bara måndagar och fredagar i mina veckor känns det som.

I morgon ska jag gå på en mindfulness-kurs via jobbet med övriga sekreterare. Det visar sig om det kommer vara sömnpiller eller energikick.

Så här står det på mindfulness.se:

Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Vid mindfulnessmeditation utvecklar man färdigheter i just detta. Meditationsformen har har sitt ursprung i zenbuddismen för över 2000 år sedan men har på kort tid också blivit ett viktigt inslag i hälso- och sjukvård.

Meditation? Hm...låter mer som sömnpiller alltså. Fast jag brukar vara bra på apati. Räknas det?

2011-11-06
19:46:22

Tack Pär
Fick mina föräldrar till att rota fram alla gamla negativ till mig i dag.. Jag visste inte vad jag hade att vänta mig men jag fick i alla fall en glad överraskning. Av någon anledning så har min äldre bror Pär vid något tillfälle organiserat alla deras negativ i prydliga kuvert med beskrivning av innehållet på utsidan. När gjorde han detta? Jag vet att jag har en snäll, och tydligen även en mycket organiserad, storebror. Tack Pär! 

2011-11-06
19:24:35

Alltid grekisk olivolja
alltid grekisk

Köpte ny sort på ICA. Äkta grekisk olivolja. Får se om den slår min vanliga grek.

2011-11-06
19:21:39

Va fan utan jacka?

elvaåring el tolv max

Här tycks jag inte känna av kylan direkt...allt för en "bra bild" troligen.

2011-11-06
08:35:22

Länsbuss 513
Ska kuska runt på diligensen mot Fjugesta i dag även kallad Länsbuss 513. Den här spännande resan på nästan en timmes färdväg tar mig ut till mina föräldrar. De flyttade ut till landet för ungefär 3-4 år sedan och eftersom jag klantigt nog aldrig tog körkort innan mina utomlandsår så får jag kuska ut med denna diligens.

I dag ska jag visa mamma hur hon kan använda min avdankade laptop till att kolla recept på nätet, läsa mejl från brorsan i Tyskland och va fan MIN BLOGG. Men framförallt så vill hon skriva av sig reflektioner och minnen som hon bär med sig på genom livet och jag har gett henne ett nytt usb-minne att spara sina hemligheter på. Nu ska jag bara visa henne hur.

Misstänker att pappa kommer showa lite som vanligt när man kommer ut...

2011-11-05
22:10:35

48 timmar
Sitter och slår ett öga på kultrullen 48 timmar med buffliga Nick Nolte och den då 21-åriga Eddie Murphy. Otroligt hur mycket filmerna förr fastnade i minnet för jag kommer ihåg nästan alla repliker än i dag. Fan vad Nolte härjar och är bitter. Fan va ung Murphy är! Ska bara kolla fram till scenen då boven Ganz ligger på ett hotellrum och kollar på Space Kid. Eller kanske lite mer...



2011-11-05
17:15:02

Mixade minnen


mix

2011-11-05
17:09:49

Gamla godingar
Jag måste ju dela med mig lite av mina nya leksaker... Det är en nostalgisk blandning av komik och tragedi att se sig själv som tretton år. Märk väl den lilla äckliga råttsvansen i nacken som jag stilfullt placerat på axeln. Oh my God.herre gud

2011-11-05
10:25:33

Lördagsmorgon
Jag vaknade klockan halv tio i dag... i sängen! Det var inte i går, vare sig klockslag eller plats. Ivrigt steg jag upp och satte igång kaffebryggaren för i dag ska det letas på gamla negativ. Det var superenkelt och kul att skanna in bilder från negativ i går kväll. De få jag lyckades hitta i någon låda skannades in direkt.

Det roliga med gamla negativ är att de är bortglömda. De kopior man en gång i tiden gav bort och planerade att framkalla igen, glömdes av helt. Vilken uppfinning. Att kunna sitta hemma vid soffbordet och på några sekunder skanna in ögonblick som fångades för över tjugo år sedan. Inköpt på Clas Ohlson för 499 kr.  

Nu blir det en mugg kaffe till och sedan börjar letandet efter spännande, roliga och bortglömda negativ. Några säkert bättre som "bortglömda"...

2011-11-05
00:44:23

Sussie 1991
ha ha

Testade precis min nya skanner för fotonegativ och hittade den här bilden av 22-åriga Sussie. Inte undra på Giorgos tyckte att hon var superfin! Dessutom upptäckte jag en bild som förmodligen revs till småbitar direkt back in the days - av mig i bikini. Jag säger bara det: Som 20-åring har man inga fel. Den bilden sparas.

Har dessutom hittat galet roliga foton av mig med frisyren som levde sitt eget liv. Hur har man sett ut egentligen?

2011-11-04
22:40:15

Det blev ingen jacka
Nya

Det blev ingen jacka i dag. Jag provade och bökade i flera provrum utan resultat. Hittade en rätt okej dunjacka på Staduim för 1299 kr, men varför skulle jag köpa en jacka som FRAMHÄVER min kåldolmekropp?

Nej, gick och köpte en skanner + en liten skanner för negativ och diabilder. Jävlar..här ska det skannas!

2011-11-04
06:40:26

Vill ha
Peak Performance
Peak Performance. Bea Parka W. 4499 kr. Vill ha. Vill ha. För dyr.

2011-11-04
06:32:05

Vill se
Huvudjägarna
Huvudjägarna. Biopremiär i dag.

2011-11-03
22:54:30

Roligaste "Shärringen"
http://www.yourlife.nu/Mia-Skaringers-kronikor/Mia-Skaringers-nyord-Samvetsbulimi

Samvetsbulimi..hm? Här kan ni läsa Mia Shäringers roliga krönika i Your Life.

2011-11-03
19:44:28

Café Brown


Jobbade på Café Brown när euron ersatte grekiska drachmer. Skulle precis gå ut med notan till något bord när någon fotade mig.

2011-11-03
19:18:13

När Δρ blev €

När jag flyttade till Grekland under 1990 så kunde man leva gott på några få svenska tusenlappar som växlades in till grekiska drachmer. Man klarade sig i flera månader!

Vi kunde sitta i flera timmar och äta från ett bord fyllt till bredden av små goda rätter (och dricka ännu mer) för att sedan betala 30 kr per skalle. Festa som tokar och äta ute flera gånger om dagen spelade ingen roll. Vi hade råd!

Flera år senare då jag jobbade i en bar så tjänade jag 8000 drachmer om dagen. På den lönen betalade jag hyra, åt ute minst en gång om dagen, var ute på klubbar nästan varje kväll, köpte nya kläder när jag ville, rökte två paket cigg om dagen och vid enstaka tillfällen så betalade jag t ex en ny tvättmaskin och kylskåp cash. På den lilla lönen (+ dricks).

Så kom euron. Från den dagen fick jag (håll i er nu) 20 euro om dagen. Priserna blev dessutom tre gånger så dyra. Plötsligt hade min lön blivit till 200 svenska kronor om dagen? Inte i timmen - om dagen! Det var samma belopp men då räknade man allt i drachmer så det "märktes" inte på samma sätt. Man fick hur mycket som helst för pengarna och sedan fick man ingenting. Allt som fanns kvar var arbetspass som kunde vara i 10-14 tim beroende på dag och antal gäster. Ingen ledig dag i veckan heller. För 20 euro om dagen. Nej tack.

Det var då jag skapade ett nytt jobb till mig själv - min lilla butik. Det var dock euron som fick mig att sakta men säkert komma fram till beslutet om att flytta tillbaka till Sverige. Tankar som "hur ska jag ha råd att bli sjuk i detta land?" eller "vem ska ta hand om mig om jag inte har familj här?" påverkade mig på ett sätt som aldrig förr. Så jag flyttade hem till Sverige och kände mig utanför samhället i flera år (i mitt eget hemland!). Har jag ångrat mig? Många, många och många gånger. Fast nu efter sex år i Sverige så känner jag mig hemma igen och jag har accepterat att Grekland aldrig någonsin kommer bli detsamma som jag levde i när jag var i tjugoårsåldern eller trettioårsåldern. Då var jag ung och hade pengar att sprätta, vilket ger en annan vardag än den en arbetande fyrtiåring har - oavsett land. Fast ovärdeliga minnen bär jag med mig.

2011-11-03
06:16:59

Inget pris
I dag vinner jag nog inget pris för "bästa matlådan".. Har fräst ihop ett gäng pannkakor och dessa små godingar ska intas med turkisk yoghurt, färska hallon och blåbar samt honung.

Inga höga poäng hos matkritikerna, men tusen points hos viktväktarna. ;)

2011-11-02
19:56:57

Femton & sockervaddad

2011-11-02
19:24:49

Just i dag

Tänk hur olik en dag kan vara beroende på vem du är. Eller vad i dag betyder eller inte betyder för dig. Runt omkring mig kan jag se vänner och bekanta med helt skilda liv uppleva "i dag" väldigt olika.

För någon var "i dag" första dejten med en ny kille, för en annan en jobbig årsdag, en tredje en lyckad dag till i den ännu mer lyckade dieten, för den fjärde ännu en dag till i väntan på tråkigt besked, för den femte en påbörjad graviditet, för den sjätte en dag mitt i ett jobbigt sjukdomsskov ... Så fyller det på. Lycka och sorg, roligt och tråkigt. 

Va fan, är det detta som är LIVET? Det man brukar säga om jobbiga situationer och hur de gör oss starkare och lär oss uppskatta de bättre stunderna bla bla bla - är inte det rent skitsnack? Det beror väl på hur illa det är? Det finns fler sätt än ett att förlora en annan person på. Det finns flera nivåer av tråkiga besked. 

Just i dag går mina tankar till person nummer två.

2011-11-02
06:36:20

Time
Time is free, but it's priceless. You can't
own it, but you can use it. You can't keep
it, but you can spend it. Once you've lost it
you can never get it back.


Harvey MacKay

2011-11-02
00:52:15

Sömnlös natt..
Varför har jag så svårt att somna? Jag som var skittrött för några timmar sedan finner det nu omöjligt att sova. Jag fick ge upp och bege mig ut till vardagsrummet. Att ligga i kvar sängen och tvinga fram sömn är rena mardrömmen. Funkar inte.

Hade en sömnlös period för några år sedan i Grekland. Sov ingenting på flera dygn och skaffade till och med sömnpiller i ren panik. De funkade inte alls på mig. Bet inte ens det minsta på mig. Jag var lika ovilad som tidigare. Så det är väl inte heller ett alternativ antar jag.

Nej, då tror jag faktiskt mer på att rensa skallen på skräpet som ligger där och sedan satsa på en höst och vinter fylld av nära & kära, gamla som nya.

2011-11-01
22:03:06

Tjejfilm
Ska man titta på en typisk tjejfilm så kanske man uppskattar mer om man inte redan är cynisk? Jag måste ha tänkt "men troooligt" typ tio gånger. Sådan verklighet finns väl inte? Eller? Jag köper inte att den "fina flickan" hyr in den "prostituerade pojken" till sin systers bröllop och kärlek mellan dem uppstår. Gillar andra att se sånt här trams? Det är som att se en ännu sämre version av Pretty Woman - fast med en kille som står i röd klänning och gapar med stor mun och stora läppar (minus klänningen).  

Finns det någon bra tjejfilm?

2011-11-01
06:14:55

Halvspännande lunchlåda
I dag får jag mikra lite rester av den wokade kycklingen och de wokade grönsakerna från i går. Inte så spännande. Pling!